DAN NAKON NOĆNE DRAME U VLADI OGLASIO SE ANTE RAMLJAK, OBJASNIO ZAŠTO JE DAO OSTAVKU: / 'Ne želim postati prepreka...'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

'Neizvjesnost koja je stvorena vezano uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika snažno radi protiv procesa u Agrokoru' , rekao je Ramljak.

21.2.2018.
10:34
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Ante Ramljak oglasio se o ostavci koju je jučer podnio. Iz Agrokora je medijima priopćena izjava sad već bivšeg Vladinog povjerenika u toj kompaniji.

Image
CJELODNEVNI RAZGOVORI NISU URODILI PLODOM, VLADA NEMA KANDIDATA ZA NOVOG POVJERENIKA: /

'Naravno da ovo nije ugodno. Što mislite kako je meni?'

Image
CJELODNEVNI RAZGOVORI NISU URODILI PLODOM, VLADA NEMA KANDIDATA ZA NOVOG POVJERENIKA: /

'Naravno da ovo nije ugodno. Što mislite kako je meni?'

'Jučer je izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak podnio neopozivu ostavku predsjedniku Vlade Republike Hrvatske', priopćio je Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želi biti prepreka pri postizanju nagodbe

'Zajedno sa suradnicima i zaposlenicima Agrokora stabilizirao sam poslovanje, očuvali smo zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduvjete da sada vjerovnici mogu i trebaju ispregovarati nagodbu do kraja. Nažalost, neizvjesnost koja je bila stvorena vezano uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe. Vjerovnicima i zaposlenicima Agrokora, koji su jedini bitni i zbog kojih postoji postupak izvanredne uprave, zahvaljujem na povjerenju i podršci', izjavio je Ramljak.

Ostavka nakon rasprave o budućnosti Agrokora

Podsjetimo, Ramljak je, nakon sastanka na kojem se raspravljalo u budućnosti Agrokora i ostavci povjerenika, u utorak kasno poslijepodne premijeru Plenkoviću predao pisanu ostavku. Nekoliko sati kasnije, nešto prije ponoći, službeno je potvrđeno da je Ramljak dao ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procurila pisana ostavka

Večernji je objavio pismo koje je Ramljak poslao premijeru Plenkoviću, u kojem, između ostalog, stoji kako shvaća da više nema njegovo povjerenje. Ramljakovo pismo prenosimo u cijelosti.

'Poštovani predsjedniče Vlade Republike Hrvatske, gospodine Plenković,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ovim pismom dajem neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika u Agrokoru. Zahvaljujem Vama i Vladi RH na povjerenju koje ste mi ukazali kad ste me u travnju prošle godine predložili Trgovačkom sudu u Zagrebu za izvanrednog povjerenika.

Danas, međutim, zbog dugog perioda tišine u kojoj se Vi kao predsjednik Vlade niste izjasnili vezano uz izvještaj o angažiranju savjetnika koji sam podnio 5. veljače, shvaćam da više nemam Vaše povjerenje. Bez jasne podrške cijele Vlade RH zakonitom provođenju postupka, kao izvanredni povjerenik ja nisam više u mogućnosti provoditi postupak izvanredne uprave. Zato što tu podršku nemam, procjenjujem da postupak ne mogu dovesti do postizanja nagodbe među vjerovnicima u zakonom predviđenom roku. Zajedno sa suradnicima i zaposlenicima Agrokora stabilizirao sam poslovanje, očuvali smo zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduvjete da sada vjerovnici mogu i trebaju ispregovarati nagodbu do kraja. Nažalost, neizvjesnost vezana uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika, koje su stvorile politika i razne interesne skupine, snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe, jer ne vidim drugi način na koji bih mogao odblokirati pat-poziciju u koju je postupak doveden.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nekoliko dana u Saboru RH iznio sam niz argumenata koji detaljno objašnjavaju sve aspekte postupka izvanredne uprave, sve odluke koje sam donio kao i sve razloge zbog kojih su odluke bile upravo takve. Iza svega što sam tada rekao i dalje stojim.

Vjerovnicima i zaposlenicima Agrokora, koji su jedini bitni i zbog kojih postoji postupak izvanredne uprave, zahvaljujem na povjerenju i podršci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S poštovanjem,

Ante Ramljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo