ante dabo / Oglasio se gradonačelnik Novalje: 'Nema dokaza da su se mladi zarazili na Pagu. Niti jedan turist nije pozitivan'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Kontrole pokazuju da se na području Zrća navečer zabavlja oko petstotinjak mladih u nekoliko klubova koji su svi otvorenog tipa

10.8.2020.
14:20
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Ante Dabo, gradonačelnik Novalje, osvrnuo se na pisanje stranih medija o mladim turistima koji su se vratili kući nakon provedenog odmora na otoku Pagu i čiji su nalazi nakon testiranja pozitivni na Covid-19 te se složio s ministricom turizma Nikolinom Brnjac - za takve tvrdnje nema nikakvih dokaza!

"Naprotiv, smatram da je epidemiološka slika destinacije dobra i stabilna. Prema informacijama kojima raspolažemo od strane županijske epidemiološke službe, za sada nemamo niti jednog evidentiranog turista pozitivnog na koronavirus. Posljednjih tjedana vrše se učestale kontrole i inspekcijski nadzori svih objekata s naglaskom na klubove koji se nalaze u izdvojenoj zoni Zrće. Još jednom želim naglasiti da na Zrću polovica klubova uopće ne radi, a oni koji rade uglavnom se pridržavaju protuepidemijskih mjera u smislu evidentiranja svih posjetitelja. Kontrole nam pokazuju da se na području Zrća navečer zabavlja oko petstotinjak mladih u nekoliko klubova koji su svi otvorenog tipa, što je otprilike 5 posto od ukupnih kapaciteta Zrća", poručio je Dabo istaknuvši da je Novalja sigurna destinacija u kojoj trenutno boravi oko 23 000 turista. 

Image
Bitka s koronom /

Lokalni stožeri objavljuju nove podatke: Zasad više od 35 novozaraženih, od toga 17 u Zagrebu

Image
Bitka s koronom /

Lokalni stožeri objavljuju nove podatke: Zasad više od 35 novozaraženih, od toga 17 u Zagrebu

To je, kaže, otprilike oko 70 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad je miran upravo iz razloga što su naši gosti uglavnom obiteljski i čine otprilike oko 90 posto ukupnog turističkog prometa ove godine. Posebno bih se zahvalio svima koji su doprinijeli da ova, unaprijed otpisana turistička sezona, protječe sigurno i s odličnim brojkama – Stožerima civilne zaštite na svim razinama, epidemiolozima, hrvatskoj policiji, medicinskom osoblju, svima koji se pridržavaju epidemioloških mjera te turističkim radnicima koji su iznijeli najveći teret na svojim leđima", navodi Dabo. 

Aktivni stav ministarstva turizma i izjava ministrice Brnjac da će dio EU novca za oporavak gospodarstva od pandemije koronavirusa bit uložen u turizam, ohrabrujuća je, a predviđenih šest milijardi koje će biti na raspolaganju kroz instrument za oporavak i otpornost u sektoru gospodarstva daje nam razlog za optimizam, zaključuje gradonačelnik Novalje. 


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo