ZBOG TULIPANA / Vojković je uz sebe imao i pomagača. Oglasio se EPPO, evo za što ih sve sumnjiče

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sumnja se da su dvojica osumnjičenika počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta tri natječaja sufinancirana su sredstvima Europske unije

29.2.2024.
11:54
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Kako je prvi saznao RTL Danas, uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković.

O svemu se sada oglasio i Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu (Hrvatska) provodi hitne dokazne radnje u suradnji s Policijskom upravom istarskom protiv dviju osoba.

Sumnja se da su dvojica osumnjičenika počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta tri natječaja sufinancirana su sredstvima Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti.

EPPO je neovisan ured javnog tužitelja Europske unije. Odgovoran je za istragu, kazneni progon i podizanje optužnice za kaznena djela protiv financijskih interesa Unije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njim je uhićena još jedna osoba, a kako se neslužbeno doznaje, Vojković je uhićen zbog subvencijske prijevare i krivotvorenja poslovne isprave, a sumnja se da je dobio subvencije za sadnju tulipana koje nikada nije posadio, prenosi Hina.

Sve o ovom slučaju čitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Barbariću prijeti i do 5 godina zatvora, ali uhićenja nema. Doznajemo: Spis optužnice 'težak' oko 400 stranica

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo