'Bernardić ima loše izvore' / Brkić komentirao kavu s Ronkom na kojoj ga je 'vrbovao': 'Jadno je na koje je grane spao SDP'

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Novi izbori na vidiku? Oporba traži raspuštanje Sabora, no vladajuća koalicija nije zabrinuta

16.5.2018.
19:55
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

I dok glavna oporbena stranka traži raspuštanje Sabora, članstvo SDP-a se rasipa i to samo zbog jednog čovjeka - Davora Bernardića. Tvrdi tako požeški SDP-ovac Zdravko Ronko, koji će svoju ruku u Saboru prikloniti vladajućima, a za sobom je poveo i nekolicinu članova iz svog kraja. U SDP-u sumnjaju u političku korupciju. 

Iako je protiv njega više lokalnih HDZ-ovaca  podnijelo više od stotinu prijava, on je prijavio Iblerovom trgu da više ne želi biti član SDP-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma ako treba podržat ću i crnog vraga pa i HDZ da ne dođe do izbora. U svakom slučaju spriječiti veliku kolaiicju", rekao je Zdravko Ronko, sada već bivši član SDP-a.

SDP je priopćio da od Ronka nisu ništa drugo ni očekivali, nakon što su doznali da je prije nekoliko dana sjedio sa zamjenikom predsjednika HDZ-a Milijanom Brkićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je konačna odluka sve dok ne ode iz stranke Davor Bernardić", kaže Ronko dok an pitanje o razlogu navodi "urušavanje i uništavanje stranke koju radi Davor Bernardić sa svojom ekipom".

Dodao je i kako nije razgovarao s HDZ-om niti mu, kaže, iz HDZ-a mogu ponuditi bilo što. Čitavu situaciju kao i prozivke da je on taj koji je vrbovao Zdravka Ronka komentirao je i Milijan Brkić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jadno je na koje je grane spao SDP kada se bave tko s kime pije kave. Iako nismo politički istomišljenici, poštujemo gospodina Ronka kao čovjeka, saborskog kolegu i poglavito kao hrvatskog branitelja. Što se tiče navedenog ispijanja kave, do toga nikad nije došlo, a gospodin Bernardić neka provjeri svoje nepouzdane izvore", poručio je Milijan Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo