ISTINA O 'STARIM' PAKETIMA HRANE ZA VATROGASCE: / 'Poslali smo ih Ministarstvu još prije tri godine, za stradale u poplavama'

Image
Foto: facebook
24.8.2017.
14:31
facebook
VOYO logo

Ta je objava izazvala niz gnjevnih reakcija, iako se previdio detalj da su u paketu konzervirani proizvodi i da na deklaraciji ne stoji "rok trajanja" već upozorenje da je proizvode "najbolje upotrijebiti do 12. mjeseca 2014.".

Priopćenje iz Podravke

Povodom te objave koja je zapalila društvene mreže, oglasili su se i iz Podravke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Vezano uz informacije koje su objavljene u pojedinim medijima i na društvenim mrežama, a na kojima je fotografija na kojoj se nalazi paket s proizvodima Podravke s istekom roka trajanja u prosincu 2014. godine, a koji su dijeljeni vatrogascima kao pomoć na opožarenim područjima, želimo vas informirati o točnim i nama poznatim činjenicama. U konkretnom slučaju radi se o paketima proizvoda koji su tijekom svibnja i lipnja 2014. godine isporučeni prema narudžbi tadašnjeg Ministarstva gospodarstva, za potrebe Robnih zaliha, a kao pomoć stradalima na poplavljenim područjima u Slavoniji. Podravka nakon isporuke proizvoda naručitelju ne snosi nikakvu odgovornost za njihovu daljnju distribuciju i uporabu. Stoga se u potpunosti ograđujemo od ovog slučaja i odbacujemo bilo kakvu odgovornost što su se za potrebe vatrogasaca našli proizvodi kojima je istekao rok trajanja, a koji su isporučeni tijekom 2014. godine u vidu pomoći unesrećenima na tada poplavljenim područjima Republike Hrvatske. Svjesna napora i žrtve koje naši vatrogasci ulažu boreći se s vatrenom stihijom diljem naše obale i priobalja, Podravka se uključila u niz aktivnosti s ciljem potpore i zahvale za sve što čine spašavajući ljudske živote i imovinu", stoji u priopćenju Podravke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robne zalihe: Sve što imamo, imamo u roku trajanja

Voditelj Službe za Robne zalihe Stjepan Raič u izjavi za Hinu demantirao je da Robne zalihe s tim slučajem imaju ikakve veze, jer oni su servis koji čuva robe za potrebe države i postupa na nalog MORH-a, Državne uprave ili nekog kriznog stožera imenovanog od Vlade.

"Za cijelo vrijeme tih požara nikada nismo dobili nalog od bilo koga da damo bilo što. To mi nismo dali", ustvrdio je dodajući kako bi novinari trebali ispitati tko je te pakete dao vatrogascima na požarištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što imaju Robne zalihe, imaju u roku trajanja", naglasio je Raič dodavši kako Robne zalihe nisu jedine koje imaju cjelodnevni suhi obrok, koji sadrži oko deset artikala, već ih imaju i "drugi odgovorni subjekti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo