'ISPRIČALI SMO SE PACIJENTICI' / Oglasili se iz KB Sveti Duh oko operacije trudnice: 'Protiv kirurga pokrenut će se disciplinske radnje'

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Povjerenstvo za unutarnji nadzor na današnjoj je sjednici zaključilo da je tijekom operacijskog zahvata i poslije operacijskog perioda kirurg počinio grube povrede obaveza iz radnog odnosa, a utvrđeni su i propusti u vođenju medicinske dokumentacije

19.7.2023.
15:44
Sandra Simunovic/PIXSELL
VOYO logo

Ranije smo izvijestili o stranoj državljanki koja je završila na hitnom carskom rezu u KB Sveti Duh u Zagrebu. Njoj je doktor u trbuhu ostavio sterilnu kompresu unatoč upozorenju instrumentarke da jedan tupfer nedostaje.

O svemu se sada oglasila i bolnica. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dana 12. 7. 2023. godine Povjerenstvu za kvalitetu Kliničke Bolnice Sveti Duh prijavljen je neželjeni neočekivani događaj, "komprese" u trbušnoj šupljini pacijentice, zaostale nakon operacije carskog reza pri Klinici za ginekologiju i porodništvo.

Image
opet skandal na sv. duhu /

Kirurg zaboravio gazu ženi u trbuhu tijekom operacije? Instrumentarka ga čak na to upozorila!

Image
opet skandal na sv. duhu /

Kirurg zaboravio gazu ženi u trbuhu tijekom operacije? Instrumentarka ga čak na to upozorila!

I prije same prijave, Klinika je prepoznala pogrešku kirurga te poduzela sve potrebne radnje kako bi se problem riješio. Bolnica je ujedno uputila ispriku pacijentici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacijentica je operirana istoga dana te je prije tri dana u dobrom stanju otpuštena kući. Beba je također dobro.

O događaju je Bolnica odmah izvijestila Ministarstvo zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo za unutarnji nadzor na današnjoj je sjednici zaključilo da je tijekom operacijskog zahvata i poslije operacijskog perioda kirurg počinio grube povrede obaveza iz radnog odnosa, a utvrđeni su i propusti u vođenju medicinske dokumentacije.

Povjerenstvo za unutarnji nadzor predložilo je korektivne mjere - u odnosu na kirurga potrebno je pokrenuti disciplinske radnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebno je, također, u najkraćem roku ispraviti uočene nedostatke u vođenju medicinske dokumentacije, o čemu je obaviješten predstojnik Klinike", stoji u priopćenju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo