opet skandal na sv. duhu / Kirurg zaboravio gazu ženi u trbuhu tijekom operacije? Instrumentarka ga čak na to upozorila!

Image
Foto: Robert Anic/Pixsell

O svemu se jutro poslije raspravljalo na bolničkom kolegiju, ženu su poslali na rengen i našli zaboravljenu sterilnu kompresu. Morala je ponovno na operaciju

19.7.2023.
8:00
Robert Anic/Pixsell
VOYO logo

Stranoj državljanki, koja je završila na hitnom carskom rezu u Kliničkoj bolnici Sveti Duh u Zagrebu, liječnik je u trbuhu ostavio sterilnu kompresu unatoč upozorenju instrumentarke da jedan tupfer nedostaje.

Kako piše Jutarnji list, 11. srpnja, radi hitnog carskog reza, zaprimljena je žena koja je rodila u 19.54 sata. Sam zahvat prošao je uredno, a dijete je rođeno zdravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Operacijskom listu koji ispunjava liječnik uz ostale podatke stoji sljedeće: "Tijek operacije: Instrumenti i tupferi na broju".

Budući da je pacijentica bila pod općom anestezijom, instrumentarka je, kao što je i pravilo, prije indukcije anestezije ispunila dodatni dokument na kojem je upisala detalje o pacijentici prije prvog kirurškog reza i prije njezina napuštanja sale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se nakon završetka operacije ispunjava i rubrika u kojoj se piše broj korištenih instrumenata, a u ovom ih je slučaju bilo 30 prije i 30 poslije operacije, a igala sedam. Što se pak tupfera tiče, početni broj je bio 2 + 20, ali je završni bio 2 + 19. Upravo je brojka 19 zaokružena, a strelica vodi do napomene ispisane rukom instrumentarke: "Operater obaviješten i upozoren prije šivanja fascije".

Image
koštali je anonimni junaci? /

Ravnateljica KB Sveti Duh podnijela ostavku. 'U interesu je bolnice, prijetili su da će me progutati podzemlje'

Image
koštali je anonimni junaci? /

Ravnateljica KB Sveti Duh podnijela ostavku. 'U interesu je bolnice, prijetili su da će me progutati podzemlje'

Čini se kako je kirurg porodničar to zanemario i zašio pacijenticu, a tupfer je ostao u njenoj utrobi, što je moglo dovesti do sepse. O tome se već ujutro raspravljalo na kolegiju i pacijentica je poslana na rengen gdje su uočili tupfer. U manje od 24 sata pacijentica je opet operirana te su ga našli između uterusa i sigme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč novinarskom upitu, bolnica nije odgovorila, ali se neslužbeno doznaje da je bolnica pokrenula unutarnji nadzor.

Sve to događa se nakon niza skandala u toj bolnici nakon čega je i ravnateljica bolnice podnijela neopozivu ostavu. Dvoje pacijenata preminulo je na Hitnom prijemu da to nitko nije primijetio, potom se pacijentica ugušila pecivom, a javnost su zgrozile snimke s patologije na kojoj su pokojnici u vrećama bili na podu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i jučer je branio sad već bivšu ravnateljicu prof. dr. sc. Ana-Maria Šimundić.

POGLEDAJTE I VIDEO Prijetnje su kap koja je prelila čašu. Sv. Duh ostao bez ravnateljice, neke ostavka iznenadila: 'Do jučer je pokušavala izbjeći odgovornost'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo