ODVJETNIK UHIĆENOG IVANA CRNJCA: / 'On u ovom postupku sigurno neće biti pokajnik'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Rano jutros krenula je Akcija Agrokor. Oko 6 sati policija je stigla u Kulmerove dvore, rezidenciju Todorićevih.

16.10.2017.
19:31
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Nitko od uhićenih još uvijek nije doveden na ispitivanja u zgradu Općinskog državnog odvjedništva u Zagrebu, a odvjetnik Ivana Crnjca,Ljubo Pavasović Visković za N1 je kazao kako uhićenja nisu ništa neuobičajeno, da se poštuju svi rokovi te kako je moguće da će njegov klijent biti ispitan tek sutra.

Dodao je njegovog klijenta Ivana Crnjca, bivšeg glavnog financijaša Agrokora koji je imao najodgovorniju ulogu u pisanju poslovnih izvješća, tereti vrlo općenitim optužnicama, a sve je vezano uz nedavno revizorsko izvješće koje je iznio povjerenik Ante Ramljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIVŠI ŠEFOVI AGROKORA USKORO PRED ISTRAŽITELJIMA: /

Ovo su ključna pitanja na koje će morati dati odgovore

Image
BIVŠI ŠEFOVI AGROKORA USKORO PRED ISTRAŽITELJIMA: /

Ovo su ključna pitanja na koje će morati dati odgovore

'To su opća mjesta već objavljivanja u medijima, sve što smo čuli od povjerenika. Vidjeli smo jedan oskudan tekst koji nije specificiran. Sutra ćemo meritorno. Tu je zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službenih i poslovnih isprava te povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Ono što je detaljno, prave stvari ćemo vidjeti tek sutra', rekao je Ljubo Pavasović Visković.

Crnjac će se, kaže njegov odvjetnik, u ovom trenutku najvjerojatnije braniti šutnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Za drugačiju obranu trebalo bi pročitati spise od tisuću stranica, da idemo nepripremljeni to bi bio ceh koji bi se mogao skupo platiti. Gospodin Crnjac je u Zagrebu, veće pet mjeseci prati medije, za sada je potpuno miran i vjeruje da će svoju nevinost dokazati u postupku. Kako će sve ovo završiti gledat ćemo sljedećih godina', rekao je Pavasović Visković za N1.

'Crnjac neće biti svjedok-pokajnik'

Kaže kako trenutno tek okvirno zna što se Crnjcu stavlja na teret, poruka o pravima je bila vrlo štura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Znamo da se radi o gospodarskom kriminalu, krivotvorenju isprava i povredi obaveza vođenja knjiga. Mislim da ćemo o tome više moći govoriti sutra', rekao je.

Odvjetnik smatra kako mu je branjenik u 'jednoj vrlo ispravnoj i kvalitetnoj poziciji'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mislim da bi bilo neozbiljno kockanje da u ovom trenutku govorimo o obrani. Mislim da smo blizu zaključku da idemo sa šutnjom', rekao je.

Odvjetnik tvrdi kako su smiješne spekulacije da će Crnjac biti svjedok-pokajnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Niti je njega netko zvao za svjedoka, niti je on koga zvao niti je među nama bilo razgovora da postoji ta mogućnost. Ivan Crnjac u ovom postupku neće biti pokajnik', rekao je Pavasović-Visković za RTL.

Istraga što će biti otvorena protiv bivše uprave Agrokora na čelu s Ivicom Todorićem, te članova nadzornog odbora iz tog vremena bit će usmjerena na rasvjetljavanje tri ključna sumnjiva detalja u poslovanju koncerna, a uskoro bi u sjedištu Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu trebala početi i prva ispitivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o toj temi pročitajte OVDJE!

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo