Padaju suci, ali... /

Odvjetnica Vržina za RTL Danas: 'Kako sada stvari stoje, Mamić ovime nažalost jest sebi naštetio'

Nedugo nakon objave da od trojice sudaca iz Osijeka samo Darko Krušlin neće noćiti u Remetincu, stvari su postale jasnije

10.6.2021.
18:54
VOYO logo

S odvjetnicom Ksenijom Vržinom razgovarala je za RTL Danas Ivana Ivanda.

Je li ona iznenađena cijelim ovim slučajem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam iznenađena s obzirom da se već tri mjeseca kroz medije provlači ova priča i kad je gospodin Mamić izašao s USB stickom i kad je USKOK priopćio da radi izvide, ovo je očekivani ishod", odgovorila je odvjetnica koja inače na drugom postupku na Županijskom sudu u Osijeku zastupa jednog od optuženih. 

Ona će uskoro morati ponovno doći na Županijski sud u Osijeku s obzirom da se tamo vodi drugi postupak Zdravku Mamiću. Kakva je atmosfera tamo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bojim se da su tu posrijedi dvostruki kriteriji. Delefiran je predmet u predmetu osječkih sudaca na Županijski sud u Zagrebu, nije ostavljen u Osijeku. Mislim da je to dovoljan odgovor", kazala je i o atmosferi dodala i ovo:

"Općenito je loša. Morate uzeti u obzir da su istragom obuhvaćena dva suca koja su potvrdila optužnicu u ovom našem drugom slučaju. Postavlja se pitanje zakonitosti ove optužnice."

"Mislim da je Zdravko Mamić trebao dobiti oprosnicu, da je DORH kalkulira, da se zbog toga toliko dugo rastezalo, jer on je u 10. mjesecu dao USB stick, koliko je poznato javnosti", kazala je.

"Ovakav proces, ovakav postupak, pravosudna korupcija mora biti ispred Zdravka Mamića", istaknula je, a na pitanje je li Mamić ovakvim ponašanjem možda doista sam sebi naštetio, odgovorila je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa, kako stvari sada stoje, nažalost to je tako. Umjesto da je u neku ruku nagrađen, ipak je to velika stvar. Čim je pokrenuta istraga, radi se o određenoj količini dokaza protiv kolega sudaca, potvrđena je opravdana sumnja, što znači da očigledno Zdravko Mamić ovaj put nije ništa lagao niti izmišljao."

Hoće li stariji Mamić tražiti politički azil?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na komentare političara i visokih dužnosnika i da je Hrvatska već kažnjena pri Europskom sudu po pitanju komentiranja postupaka u tijeku i povrede pretpostavke nedužnosti, mislim da bi Zdravko Mamić trebao dobiti politički azil u BiH."

"Vidim da se sad dosta priča o njegovom izručenju. Koliko nam je ponovno poznato kroz medije, ne znam, nisam u postupku, mislim da se BiH može pozvati na članak 15. Jer, koliko nam je poznato, opet kroz medije, to kazneno djelo počinjeno je i u BiH", konstatirala je.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo