TRUDNICA ČEKA ODLUKU / Odvjetnica Mirele Čavajde: 'Novi nalaz znatno je teži nego prijašnji. Sve to nanosi joj bol'

Image

'Njoj svaka odluka nanosi veliku bol, posebno jer sve odluke iz Slovenije izgleda stižu prije nego iz Hrvatske, čija je građanka', kazala je odvjetnica trudnice Mirele Čavajde

10.5.2022.
19:37
VOYO logo

Vanja Jurić, odvjetnica Mirele Čavajde, trudnice kojoj su sve ovdašnje bolnice koje je kontaktirala odbile obaviti pobačaj iako je njezinom fetusu dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu s malim šansama za preživljavanje, kazala je da će njezina klijentica prekid trudnoće najvjerojatnije obaviti u Sloveniji.

"Njoj svaka ta odluka nanosi veliku bol, posebno jer sve odluke iz Slovenije izgleda stižu prije nego iz Hrvatske, čija je građanka", rekla je Jurić za televiziju N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAD NEĆE HRVATSKA... /

Slovenci odobrili pobačaj Mireli Čavajdi: Odluka komisije prošla je dva stupnja

Image
KAD NEĆE HRVATSKA... /

Slovenci odobrili pobačaj Mireli Čavajdi: Odluka komisije prošla je dva stupnja

Kod nas o njenom slučaju vijećaju i vijećaju i vijećaju...

Slovenska komisija odobrila je prekid trudnoće Mireli Čavajdi, a odluka je donesena za samo desetak dana, dok u Hrvatskoj o Čavajdinu slučaju liječnici vijećaju već treći tjedan zaredom. Ona je u utorak popodne obavila pregled u KBC-u Zagreb.

"Mislim da je stigao nalaz koji je danas rađen. Prema onome što sam kratko uspjela vidjeti, značajno je teži nego prijašnji", rekla je Čavajdina odvjetnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'I Beroš je trebao voditi računa o njezinim pravima'

Ministar zdravstva Vili Beroš zatražio je hitne rezultate inspekcija.

"Mogu samo pretpostaviti da bi se morale utvrditi povrede zakona od najmanje nekoliko bolnica koje su donosile odluke u ovom slučaju. Nadam se da će inspekcija razgovarati s Mirelom Čavajdom koja je bila žrtva cijelog tog postupanja i da će uzeti u obzir i njenu izjavu te da će nas izvijestiti o nalazima inspekcije", rekla je odvjetnica Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da se inzistira na ostvarivanju zakonskih prava.

"Kad već govorimo o tome da ministar Beroš poziva na empatiju i da se poštuju njena prava privatnosti, mislim da je o tome trebao voditi računa prošli petak kad je njene osobne podatke, koji su pri tome bili netočni, sam iznosio na press konferenciji", rekla je odvjetnica Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ministar je baratao potpuno netočnim informacijama'

Ministar Beroš tom je prilikom komentirao kakva bi mogla biti drugostupanjska odluka. Jurić je komentirala i smatra li se to pritiskom na osobe koje odlučuju o nalazu.

"Rekla bih da je to ogroman pritisak na ljude koji odlučuju, on nastupa kao ministar i kao član vlade, a svojim je istupom u petak, baratajući potpuno netočnim informacijama i očito u situaciji kad nije vidio nalaze o kojima govori, faktično prejudicirao njihovu odluku tvrdnjama o mogućnostima preživljavanja i liječenja, što ništa nije predmet zakona", rekla je odvjetnica Jurić na N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo