ČEKA NALAZE INSPEKCIJE / Beroš o slučaju Čavajda: 'Kao čovjek suosjećam s njom, kao ministar zdravstva na usluzi sam građanima'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U slučaju sumnje na neodgovarajuće postupanje, činimo sve kako bismo ga detektirali, sankcionirali i u najvećoj mogućoj mjeri prevenirali. I u aktualnom slučaju pacijentice, očekujem od zdravstvene inspekcije da žurno utvrdi činjenično stanje, a od struke da odredi daljnje postupanje, navodi Beroš

10.5.2022.
17:12
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš oglasio se priopćenjem vezanim za slučaj trudnice Mirele Čavajde koji već danima potresa Hrvatsku.

“Kao čovjek, liječnik i roditelj duboko suosjećam s gospođom Čavajdom u ovom, za nju iznimno teškom, životnom razdoblju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAD NEĆE HRVATSKA... /

Slovenci odobrili pobačaj Mireli Čavajdi: Odluka komisije prošla je dva stupnja

Image
KAD NEĆE HRVATSKA... /

Slovenci odobrili pobačaj Mireli Čavajdi: Odluka komisije prošla je dva stupnja

Kao ministar zdravstva, na usluzi sam našim građanima. Cijela zdravstvena administracija, kojoj sam na čelu, ali i osobno, svakodnevno smo na raspolaganju našim pacijentima u ostvarenju njihovih prava na kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu skrb, u skladu sa stručnim procjenama liječnika i u okviru zakonskih odredbi”, piše Beroš.

“U slučaju sumnje na neodgovarajuće postupanje, činimo sve kako bismo ga detektirali, sankcionirali i u najvećoj mogućoj mjeri prevenirali. I u aktualnom slučaju pacijentice, očekujem od zdravstvene inspekcije da žurno utvrdi činjenično stanje, a od struke da odredi daljnje postupanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva u postupku je obavljanja nadzora nad zakonitošću postupanja u Kliničkoj bolnici ‘Sveti duh’ kao i u drugim zdravstvenim ustanovama koje su primile zahtjev pacijentice, a rezultate nadzora očekujem u što kraćem mogućem roku.

Također ću, u okvirima svojih nadležnosti i nadalje zahtijevati, da se u svim našim zdravstvenim ustanovama dosljedno poštuju zakonske odredbe koje reguliraju prava pacijenata i pravila postupanja o kojima su sve zdravstvene ustanove obaviještene”, nastavlja se u njegovom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve one koji emotivno proživljavaju ovu delikatnu situaciju podržavam u iskazivanju empatije, no apeliram da to čine na konstruktivan i dostojanstven način u što je moguće mirnijoj atmosferi”, zaključuje Beroš.

Podsjetimo, Mireli Čavajdi čije dijete ima tumor zbog kojeg je ugrožen njegov, ali i njezin, život, hrvatski sustav (zasad) onemogućuje prekid trudnoće. Drugostupanjska komisija u susjednoj Sloveniji, gdje je žena također potražila pomoć, danas je odlučila da dopušta da se trudnoća prekine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo