PETODNEVNI ODMOR /

Odsjeo u luksuznom opatijskom hotelu i pobjegao bez plaćanja: riječki sud optužio Nijemca za prevaru

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Nijemac Joachim Rothenburger, koji sad živi u Švicarskoj, zbog ovog je čina osuđen na uvjetnu kaznu zatvora

23.3.2017.
16:13
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Iz jednog opatijskog hotela 74-godišnji njemački državljanin, u kojem je boravio pet tjedana, kriomice je otišao iz hotela te nije platio račun u iznosu od oko 18 tisuća kuna, piše Novi list

Nijemac Joachim Rothenburger, koji sad živi u Švicarskoj, zbog ovog je čina osuđen na uvjetnu kaznu zatvora. Naime, riječki općinski sud uvjetno ga je osudio zbog prevare, izrekavši mu kaznu od osam mjeseci zatvora, koja se neće izvršiti ukoliko u roku kušnje od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom suđenja saslušan je i djelatnik hotela Ambasador koji je ispričao da je Nijemac i prije ovog događaja boravio u njihovom hotelu kao gost te da do tada nije bilo problema oko naplate smještaja. 

S obzirom na dobra iskustva s gostom, djelatnici nisu posumnjali da bi Nijemac mogao učiniti ovako nešto. Zaključak suda je da je Nijemac prilikom rezervacije i dolaska u hotel imao namjeru da napravi prevaru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je prema Nijemcu, kojem se sudilo u odsutnosti, primijenio stari Kazneni zakon, jer je za njega blaži. Pri odmjeravanju kazne, olakotnim mu je cijenjeno da je starije dobi i dosad neosuđivan. Presuda nije pravomoćna, Nijemac ima pravo žalbe, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo