SVIRAO LET 3 / Održana svečana komemoracija za Mani Gotovac: 'Bila je posebna, nikad se nije sramila ljubavi'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Mani Gotovac, umrla je 12. studenog, na svoj rođendan, u 81. godini. Danas su se od nje na komemoraciji oprostili prijatelji i kolege

19.11.2019.
16:27
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo
Image

Održana svečana komemoracija za Mani Gotovac: 'Bila je specifična, nikad se nije sramila ljubavi'

Image

Održana svečana komemoracija za Mani Gotovac: 'Bila je specifična, nikad se nije sramila ljubavi'

U zagrebačkom HNK na svečanoj komemoraciji pedesetak bliskih prijatelja, kolega i članova obitelji okupilo se na svečanoj komemoraciji u spomen na proslavljenu kritičarku, kazališnu redateljicu i književnicu Mani Gotovac. Na početku komemoracije okupljenima se  obratila intendantica Hrvatskoga narodnog kazališta Dubravka Vrgoč.

''Prije desetak dana smo se čule, Mani mi je rekla: 'Zvučiš kao da ćeš ti umrijeti, a ne ja. Napravi mi komemoraciju na kojoj se neće plakati'. Ona je bila specifična jer se nikada nije sramila ljubavi, za razliku od ostalih. Mani, fališ mi!'', kazala je Vrgoč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim se na pozornicu popela riječka grupa Let 3 u svom, kao i uvijek, otkačenom izdanju. Izveli su svoju pjesmu 'Smij se, Pipi'. Damir Martinović Mrle (58), basist riječke grupe, s Mani je surađivao na predstavi Ivice Buljana 'Fedra'.

Glumica Jadranka Đokić na pozornici je recitirala poeziju koju je Mani voljela, a kasnije su recitirali i glumci Goran Grgić i Slavko Juraga. Nakon toga je dramsku točku izvela glumica Nina Violić. Komemoraciju je pjesmom završila Tereza Kesovija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mani je preminula 12. studenog, na svoj rođendan, u 81. godini. Bila je prva intendantica u povijesti hrvatskoga kazališta, a prošli je mjesec objavila svoj posljednji roman 'Rastanci'.

Na ulazu u dvoranu u Knjizi sućuti mnogi su se oprostili svojim riječima od omiljene Mani. Među prvima su se upisali Miro Ungar i glumačko-redateljski par BarbaraLukas Nola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo