'ODLAZI JER KAŽE DA OVDJE NEMA POSLA': / Ante Todorić s obitelji seli u Austriju baš kad DORH širi izvide oko Agrokora

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ante Todorić odlazi ih Hrvatske, a isto planira i Iva Balent. U isto vrijeme, širi se DORH-ova istraga, a govori se i o optužnicama zbog nezakonitog izvlačenja novca iz koncerna Agrokor.

22.7.2017.
9:04
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Ante Todorić, stariji sin Ivice Todorića, odlučio je otići iz Hrvatske, a kako piše 24sata, informacija je potvrđena od dva izvora bliskih obitelji Todorić. Kažu kako je Ante već unajmio kuću u blizini Beča, a on i supruga Martina su obavili i druge radnje nužne za preseljenje.

Image
ŠIRI SE ISTRAGA U AGROKORU: /

Istražiteljima na raspolaganju cijeli prvi kat tornja, DORH traži lažirane bilance

Image
ŠIRI SE ISTRAGA U AGROKORU: /

Istražiteljima na raspolaganju cijeli prvi kat tornja, DORH traži lažirane bilance

"Odlazi jer kaže da ovdje nema posla. Bavit će se nekretninama. Ako bi policija bilo što trebala, bit će im dostupan", kaže za 24sata jedan obiteljski prijatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Antin partner podmićivao Sanadera

Stariji sin Todorić trebao bi nešto raditi i samostalno, ali se navodno povezao s poduzetnikom Reneom Benkom. Benko je vlasnik jednog od najvećih nekretninskih poduzeća Signa Holding. U Hrvatskoj su oni prije 10 godina preuzeli Hoto toranj od Tomislava Horvatinčića. Tvrtka gradi luksuzne nekretnine po Beču i Austriji. Benko je u Austriji uvjetno osuđen za pokušaj podmićivanja bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera. Prema optužbi koju je potvrdio sud, nudio je 2009. godine 150.000 eura Sanadaru za posredovanje kod tadašnjeg premijera Italije Silvija Berlusconija. S Berlusconijem je trebao riješti porezni spor.

O odlasku u inozemstvu razmišlja i Iva Balent, kći Ivice Todorića. Iako o tome raspravlja unutar obitelji, konačnu odluku još nije donijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće dijete, mlađi sin Ivan Todorić još se može sresti u Zagrebu. Često je u centru grada, pustio je bradu, nosi sunčane naočale i šiltericu kako bi ga što manje ljudi prepoznalo. Ali još kupuje u skupim dućanima u Zagrebu.

Image

20.09.2016., Zagreb - Tvornica ulja Zvijezda proslavila 100 godina rada u Muzeju suvremene umjetnosti. Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Izvlačili novac preko faktoring kuća?

Obitelj se očito sprema na to da bi DORH protiv njih mogao pokrenuti istragu, što svjedoči i angažman odvjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje 24sata , istraga bi mogla biti otvorena već u rujnu nakon što su istražitelji od travnja u Agrokorovu tornju te su od Vlade dobili pet milijuna dodatnih kuna da utvrde ima li kaznenih djela u poslovanju.

Prema neslužbenim informacijama, otvoren je potpuno novi krak u izvidima. Istražitelji su, navodno, skupili prilično dokaza da je preko faktoring kuća u biti izvlačen novac iz koncerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo