Odjeveni pubertetlije protiv roditelja nudista

30.8.2011.
8:56
VOYO logo

Kazao je to Jerko Sladoljev iz udruge Top kamping kvalitete, koji je na okruglom stolu u porečkom naturističkom kampu Ulika govorio o potrebi uspostave naturističkog sustava kvalitete kroz certifikat Internacionalne naturističke federacije (INF) i Društva naturista Hrvatske (DNH).

Naime, kako je objasnio Sladoljev, ideju o certificiranju pokrenuo je najbrojniji nizozemski savez naturista, najvećim dijelom zbog prigovora sve većeg broja naturista i korisnika usluga te članova INF-da postoje različiti pristupi u shvaćanju naturizma i naturističke ponude, što ih udaljava od naturističkih načela. Konkretno, certifikat garantira integraln nagost u kampu budući da se primjećuje sve više odjevenih gostiju, zatim izbjegavanje uznemiravanja, pristupačnost, uvažavanje INF-ovog članstva i kodeksa te kućnog reda u kampu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno, istaknuo je Sladoljev, treba inzistirati na integralnoj goloći tijekom cijelog dana u kampovima.

Domino-efekt zbog odjeće

"Bilo bi dobro da se nakon certificiranja gostima stavi u ruku brošura s pravilima i tako na ljubazan i ugodan način ukaže kako bi se naturist trebao ponašati u kampu jer kućni red u kampu je zakon. Na goste treba edukativno djelovati. U 99 posto slučajeva u kampove gosti dolaze zbog naturizma, međutim, ima i pubertetlija u dobi između 12 i 16 godina među kojima se nalaze oni fakini koji žive pomalo iznad svojih godina i borave u kampu obučeni i zadirkuju one koji to nisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tu se stvara domino-efekt. Dolazi do toga da gosti u kampu borave obučeni, što razbija karakter selektivnosti ponude. Ti mladi su bili nudisti do puberteta i dolaze u kamp s roditeljima koji su nudisti, ali se zbog buntovničkog duha ne pridržavaju nudističkih kriterija i u tom bi slučaju trebalo dati više informacija i edukativne literature", zaključuio je Sladoljev, prenosi Glas Istre.

Vezani članci:

arti-201105010420006 arti-201002160321006 arti-201008180146006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo