'NEKA ODLUČI, ON JE NA POTEZU' / Vlada će odbiti plan Ivice Puljka? 'Žele da Splitom do izbora vlada povjerenik kojeg će oni odabrati'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vlada navodno planira imenovati svog povjerenika za Split, neki to smatraju protuustavnim

4.4.2022.
20:35
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević u četvrtak su održali izvanrednu konferenciju za medije na kojoj su podnijeli ostavke, no novi plan Puljka ovaj put nije podržala sama Vlada.

Vlada planira imenovati svog povjerenika?

Kako piše Index vlada navodno planira odbiti ideju Ivice Puljka da gradom do izbora vlada njegov drugi zamjenik Antonio Kuzmanić, no iz Vlade ističu da će se na sjednici navodno imenovati povjerenik za Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RASPAD SISTEMA U SPLITU /

Puljak: 'Meni je žao na koje grane je spao SDP. Nekad je to bila velika stranka, a ovo što rade je tužno'

Image
RASPAD SISTEMA U SPLITU /

Puljak: 'Meni je žao na koje grane je spao SDP. Nekad je to bila velika stranka, a ovo što rade je tužno'

Navodno bi ta imenovana osoba upravljala gradom Splitom do izbora, kada bi se birao novi gradonačelnik.

"Ministarstvo smatra da se u ovoj situaciji treba imenovati povjerenik, sukladno Zakonu. Zamjenici su izabrani s gradonačelnikom i u Zakonu jasno piše da ako se ostavka podnese u prve dvije godine, idu novi izbori i da se imenuje povjerenik na sjednici vlade. Puljak još nije podnio ostavku, neka se odluči. On je na potezu ", rekao je za Index blizak izvor Ministarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puljak oštro o Plenkoviću

Index je za komentar još pitao i Ivicu Puljka koji je pozvao sve stranke da izađu na izbore te je dodao: "Čini se da se Andrej Plenković napokon odlučio uključiti u izbore u Splitu i nametnuti Gradu svog povjerenika".

Puljak je još istaknuo da najavljuju povlačenje zamjenika, Antonija Kuzmanića, kako ne bi došlo do pravnih problema. "Uskoro očekujemo da se Andrej Plenković još snažnije uključi u splitske izbore - imenovanjem svog kandidata za gradonačelnika. Čekamo službenu potvrdu ove vijesti i vidimo se na izborima", kaže Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ali, hej, ako se ministre protuustavno smjenjuje...'

Oko ove teme u raspravu se na Twitteru uključio i pravni stručnjak Vedran Đulabić, koji tvrdi da Vlada nema pravo imenovati provjernika ako se o ostavci još nije oglasio zamjenik.

"Ako zamjenik ne podnese ostavku, zaista ne vidim kako bi imenovanje povjerenika bilo zakonito. Ali, hej, ako se ministre protuustavno smjenjuje, zašto se ne bi moglo imenovati povjerenike u lokalnu samoupravu", napisao je Đulabić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo