ODBACIVANJE GUP-A JE OBIČNA PREDSTAVA ZA JAVNOST? / Čeka se hoće li Plenković preživjeti izbore u HDZ-u, jedna izjava to potvrđuje

Image
Foto: Pixsell/Google Maps

Neslužbeno se doznaje kako se s konačnom odlukom o zagrebačkom GUP-u čeka, jer se u HDZ-u najprije moraju dovršiti unutarstranački izbori

11.2.2020.
20:19
Pixsell/Google Maps
VOYO logo

Nakon što su izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana s gotovo dvotrećinskom većinom odbijene u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, članovi Stranke rada i solidarnosti sportskim su rječnikom komentirali ovaj poraz. Dokument oko kojeg se žestoke rasprave vode gotovo godinu dana odbačen je jer su "bandićevci" odbacili HDZ-ove amandmane, pa su ovi na kraju odbacili cijeli dokument, na oduševljenje oporbe i prosvjednika.

Image
OPORBA SLAVI ZBOG RUŠENJA GUP-A: /

'Igra živaca je završena, ovo je nastavak kraja Milana Bandića', 'Građani su pobijedili'

Image
OPORBA SLAVI ZBOG RUŠENJA GUP-A: /

'Igra živaca je završena, ovo je nastavak kraja Milana Bandića', 'Građani su pobijedili'

Ponovljeno glasovanje za tri mjeseca

No, vrag se uvijek skriva detalju, pa je u moru izjava koje pohvaljuju ovakav ishod, promakla ona koja daje naslutiti kako se ne radi o konačnom raspletu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa se spektakularno nije dogodilo, nakon tri mjeseca opet idemo s GUP-om", rekla je Bandićeva zamjenica Olivera Majić te dodala kako je ranije donesena jedna izmjena koja je "omogućila i nama da krenemo s izradom novog plana. Budući da je stručni izrađivač Zavod za prostorno uređenje bio zauzet dovršavanjem radnji vezanih za izmjene, mi smo uspjeli odraditi pripremne radnje. Vrlo skoro moći ćemo izaći s odlukom o izradi novog GUP-a."

Čekanje unutrastranačkih izbora

Ona, kao i njen kolega iz Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Kazimir Ilijaš, ali i tajnik zagrebačkog HDZ-a Ivan Ćelić nisu povezivali GUP s unutarstranačkim izborima u vladajućoj stranci. No, između redaka se dalo naslutiti kako to ipak ima veze jedno s drugim. Naime, "bandićevci" su neslužbeno potvrdili Večernjem kako je nedonošenje GUP-a predstava za javnost, kako bi se sve prolongiralo za tri mjeseca, kako bi HDZ u cijelosti dovršio svoje unutarstranačke izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se to zaista tako i odigra, saga o GUP-u trajala bi dulje od godinu dana. Bandić je u ožujku prošle godine posjetio Dubai i dogovorio sporazum s arapskim investitorom, za kojeg se doznalo tek četiri mjeseca kasnije. Sam GUP nije ranije izglasan jer je dobio dvije odbijenice Ministarstva graditeljstva. U prosincu je Bandić sam povukao GUP, a sada se o njemu prvi put odlučivalo - i to negativno.

HDZ-OVO OKRETANJE LEĐA BANDIĆU IDE NA RUKU JEDNOJ OSOBI: ‘Ovakav rasplet je i priželjkivao. Sada je u win-win situaciji’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo