Odbačena kaznena prijava protiv dr. Sladoljeva

DORH je odbacio kaznenu prijavu koju je Imunološki zavod podnio protiv dr.

4.2.2010.
15:20
VOYO logo

Imunološki Zavod, kojemu je na čelu Tatjana Sindik-Milošević, kaznenu prijavu protiv svog zaposlenika dr. Srećka Sladoljeva podnijelo je krajem prošle godine zbog njegovih izjava u Slobodnoj Dalmaciji u kojima je cjepivo protiv svinjske gripe proglasio opasnim.

"Cjepivo protiv svinjske gripe nije potencijalno opasno, nego sigurno opasno. Ako cjepivo uz to primi zdrav, mlad organizam koji je imunološki superioran virusu, postoji dokazana opasnost od kasnijeg nastanka teških autoimunih bolesti", riječi su zbog kojih je zagrebački odvjetnik Nenad Škare, u ime Imunološkog zavoda, podnio kaznenu prijavu protiv dr. Sladoljeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to kazneno djelo zakon predviđa novčano kažnjavanje ili zatvor do šest mjeseci.

Sladoljev nije ni ispitan u svojstvu osumnjičenika, jer je Odvjetništvo odmah procijenilo, kako kaže, da se radi o neosnovanoj i pretjeranoj mjeri traženja kaznenog progona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je informaciju da je odbačena kaznena prijava dobio od anonimnog izvora, dr. Sladoljev još ne zna kako točno glasi obrazloženje odluke DORH-a.

Suspendirani zaposlenik Imunološkog zavoda tvrdi da je bi se jednako osjećao da je donesena i drugačija odluka.

"Rekao sam što sam mislio, znao, i što sam, konačno, trebao reći. Najgore je ako strahujemo zbog nečeg što kažemo u potpunoj vjeri i najboljoj namjeri", kaže dr. Sladoljev.

Smatra da njegove izjave o štetnosti cijepiva protiv svinjske gripe nisu odvratile građanje od cijepljenja, jer su trenutku kada su izrečene oni već bili senzibilizirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje trebamo li se i dalje bojati svinjske gripe i je li ovo sve na kraju zaista i bila svojevrsna urota velikih razmjera, dr. Sladoljev odgovara: "Činjenica je da je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) neposredno prije proglašenja pandemije promijenila definiciju pandemije. Kriterij kako se radi o zarazi s ozbiljnim i teškim slučajevima bolesti, minimaliziran je na - običnu bolest koja se brzo širi.

Podvala je farmaceutskih industrija da nas lijekovi liječe; liječi nas i brani tijelo. Katkad mu je potrebna materijalna pomoć. Katkad je dovoljna i 'samo vjera."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200912300288006 arti-201001180498006

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo