STIŽU NOVE CIJENE GORIVA / Je li ovo moguće? Od idućeg utorka na benzinskim postajama u Hrvatskoj mogli bismo vidjeti nešto što nismo jako dugo

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Izvor s veleprodajnog tržišta javlja kako bi od idućeg tjedna mogla pojeftiniti sva goriva. Benzin će vjerojatno pasti ispod deset kuna po litri...

16.12.2022.
12:19
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Vlada bi u ponedjeljak, 19. prosinca, trebala donijeti novu Uredbu o cijenama goriva, a navodno slijedi novi pad. Podsjetimo, trenutno se Eurosuper 95 prodaje za 10,60 kuna po litri, Eurodizel po 11,59 kuna po litri, a plavi dizel po 7,95 kuna po litri.

Moguć osjetan pad cijena

No, Tportal je objavio kako njihov izvor s veleprodajnog tržišta javlja kako bi od idućeg tjedna mogla pojeftiniti sva goriva. Tako bi se, prema aktualnim podacima, u ponedjeljak, 19. prosinca, litra dizela na veliko trebala prodavati po 11,064 kune što je 53 lipe manje u odnosu na sadašnje fiksirane cijene. Benzin će vjerojatno pasti ispod deset kuna, jer mu je važeća cijena na veliko od ponedjeljka i na veliko 9,47 kuna po litri što je 1,13 lipa manje u odnosu na sadašnje cijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Globalan pad cijene sirove nafte

Valja napomenuti kako cijene sirove nafte proteklih dana u svijetu snažno padaju jer su trgovci zabrinuti za potražnju. Barelom nafte u Londonu trguje se po cijeni od 82 dolara, dok je barel u SAD-u pojeftinio na 76,49 dolara. Nafta je na oba tržišta debelo ispod cijene u odnosu na veljaču 2021. i početak rata u Ukrajini.

Ipak, za službene cijene goriva treba pričekati do ponedjeljka koju će definirati nova uredba Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo