Igra se i prljavo /

Od svemira do Svemira pa sve do metaka u cijevi. Bitka za drugi krug tek je počela

Svemir je i na Braču, građanima ne smetaju afere pa su Svemira Obilinovića izabrali za načelnika Općine Nerežišća

18.5.2021.
22:50
VOYO logo

Vice Mihanović ponovno ima problema sa sloganom. Prije mjesec dana se "nije razumio u svemir, ali se razumio u Split". Sada pak kaže da je Split njegov svemir. Logike tu baš i nema, jer iz toga proizlazi da se ne razumije niti u Split.

Odmah nakon toga oglasio se njegov protukandidat Ivica Puljak koji je rekao da je OK što je glavna tema drugog kruga izbora svemir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Direkt donosi /

Od janjaca i vegetarijanaca do Kennedya - svi skečevi koji su stvorili čovjeka o kojem priča cijela Hrvatska

Image
Direkt donosi /

Od janjaca i vegetarijanaca do Kennedya - svi skečevi koji su stvorili čovjeka o kojem priča cijela Hrvatska

O svemiru se priča i na Braču 

Svemir je i na Braču. Građanima ne smetaju afere pa su Svemira Obilinovića izabrali za načelnika Općine Nerežišća. On, naime, osim što ima potporu svojih sumještana, ima i optužnicu koja tereti bivšeg ministra Lovru Kuščevića za malverzacije u vrijeme kada je Svemir bio načelnik općine.

Kolektivna amnezija dijagnosticirana je i u Novoj Gradišci. Osumnjičen u aferi Janaf Vinko Grgić novi je stari gradonačelnik. Građanima poručuje da su zajedno pobijedili. Ostavku je dao u listopadu i sada ponovno izašao na izbore kao  nezavisni. U prvom krugu trijumfirao je kao od šale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Karlovcu je drugi krug donio ozbiljne prijetnje. Nezavisni kandidat Davor Petračić koji je na izbore išao na listi SDP-a, primio je pismo u kojem se nalazila čahura metka i poruka "pravi dolazi kroz cijev". Policija traga za autorom prijetnje.

Petračić je za RTL Direkt kazao:

"Ja vam nemam nikakvih otvorenih sukoba. Jedini moj sukob je sada, to je ta neka izborna promidžba. I tako dalje. Znači ja ovaj događaj povezujem isključivo sa izborima."

U drugi krug će s aktualnim gradonačelnikom Davorom Mandićem iz HDZ-a, a on na mogućnost da je riječ o prijetnji povezanoj s predizbornom kampanjom kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja stvarno ne bi donosio nikakav zaključak, ali bez obzira što god da je, to je definitivno neprihvatljivo. Ja stvarno mislim da ovdje politike nema." 

"Ja sigurno s tim nemam veze. A sigurno tvrdim da ni HDZ s tim nema veze", odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Rijeci kandidati kažu kako neće igrati prljavo 

U Rijeci Marka Filipovića u drugom krugu lovi Davor Štimac koji želi da grad štima. Obojica kandidata za Direkt kažu da neće igrati prljavo, nego kampanju bazirati na radu s građanima na terenu.

Štimac na pitanje očekuje li prljavu kampanju, odgovara:

"Navikli smo se. Ja sam ušao u politiku iz medicine gdje je itekako drukčiji način komunikacije, ali navikavam se i mislim da sam u tome sve bolji."

Filipović na isto pitanje kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idemo svim kanalima na društvenim mrežama i družit ćemo se s građanima. Mislim da prljava kampanja ovdje u Rijeci ne prolazi, suočit ćemo se putem medija argumentima i ovdje u Rijeci."

"U Ličko-senjskoj županiji obraz HDZ-u u drugom krugu brani Ernest Petry. Razlika između njega i Darka Milinovića je samo 300 glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ti glasovi te umjerene desnice će u svakom slučaju pripasti meni, jer ja nisam mijenjao stranu od HDZ-a do Vesne Pusić", smatra Milinović.

Poznata snimak Viktora Šimunića 

Idemo dalje. Sjećate li se snimke koja je išla ovako: "Mislim, ja sad karikiram stvari. Hoćeš biti pročelnik? Mislim ja ti govorim kaj ima u županiji... Kaj bi ti Viktor, kaj bi ti?"

Viktor Šimunić pomrsio je račune u Zagorju. Čovjek koji je tajno snimao i prokazao HDZ-ovce Žarka Tušeka i gradonačelnika Emila Gredička, ide u drugi krug. Da stvar bude zanimljivija, Šimunić se za gradonačelničku titulu bori baš s Gredičakom iz HDZ-a koji je dobio 60 glasova više.

Gredičak sad kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da sam zadržao broj glasača otprilike koji su mi i prije dali podršku. Kad govorimo o lijevom spektru u Oroslavju, ispostavilo se da je SDP puno lošije prošao jer im je Šimunić uzeo."

Šimunić je odgovorio za Direkt kako financira kampanju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Digel sam kredit."

Sam ga otplaćuje?

"Da, da."

A smije li se znati koliko?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam digao 30 tisuća kuna, s tim da sam potrošio negdje oko pola."

Drugog kruga niti troškova nema u Civljanima, gdje je nezavisni Petar Preočanin postao načelnik sa samo 104 glasa, a to je 75 posto glasova. Postoji i jedno mjesto gdje HDZ nije osvojio niti jedan glas. U Murvici na Braču nitko nije glasao za njih. Doduše, glasača je bilo samo dvadesetak, ali ta nula izgleda neobično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo