slučaj agrokor /

Od Petrovljeve prijave je prošlo šest mjeseci, od Ramljakove koji dan, a DORH šuti: 'Imaju obvezu objaviti priopćenje, makar s inicijalima!'

Image
Foto: Sanjin Strukic/Marko Lukunic/Robert Anić/PIXSELL

U DORH-u jučer nisu željeli ništa reći o slučaju Agrokor i kaznenoj prijavi koju je protiv odgovornih osoba podnio izvanredni povjerenik Ante Ramljak. Zašto je njihova reakcija izostala?

10.10.2017.
10:43
Sanjin Strukic/Marko Lukunic/Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak našao je nekoliko milijardi razloga za prijavu DORH-u, a svi su navedeni u dugočekivanom revizorskom izvještaju tvrtke Price Waterhouse Coopers koji je jučer objavljen. 

Ispostavilo se da je Ivica Todorić prepuhao vrijednost imovine Agrokora za 21,7 milijardi kuna. Kada se vrijednost imovine i obaveza ispravila, revizori su došli  do slijedećeg šokantnog rezultata u bilanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imovina Agrokora danas je procijenjena na 41,8 milijardi kuna, a obaveze tj. dugovi na 56,3 milijardi kuna. 

>> Tijek jučerašnjeg raspleta događaja nakon konačne objave rezultata revizije Agrokora pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šokantno revizorsko izvješće i brojke koje su isplivale, nema sumnje, Ivicu Todorića će odvesti na barem jedno ispitavanje u DORH. Vladin povjerenik je podnio kaznenu prijavu naslovljenu na upravu Agrokora, a od prijave Bože Petrova proteklo je gotovo šest mjeseci.

VIŠE PROČITAJTE:

Zašto je izostala reakcija DORH-a?

Podsjetimo, jučer popodne, nakon konačne objave rezultata revizije Agrokora i Ramljakove poruke kako je kazneno prijavio odgovorne u koncernu, u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske u nisu željeli ništa reći o slučaju Agrokor i kaznenoj prijavi koju je protiv odgovornih osoba podnio izvanredni povjerenik Ante Ramljak.

Odvjetnik Veljko Miljević za N1 je izjavio kako ga je začudilo što DORH i dalje šuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"DORH ima svoja prava i tehnologiju rada, ali ima i obveze prema Zakonu o odvjetništvu da o važnim stvarima, koje su od interesa za javnost daje priopćenja. Ako je jučer rečeno da je Ramljak podnio kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba uprave koncerna Agrokor, onda je bilo minimalno očekivati da DORH potvrdi da je prijavu zaprimio, pa makar i inicijalima navede protiv koga. Makar se iz dokumentacije može utvrditi tko su odgovorne osobe, ja sam očekivao da će DORH potvrditi protiv kojih osoba je podnesena kaznena prijava i za koja kaznena djela. Valjda zbog važnosti predmeta i osjetljivosti DORH to jučer nije učinio, što ne znači da to neće učiniti danas", kazao je za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo