GOOGLE PAY USLUGA / Od danas na blagajnama možete plaćati mobitelom: 'Slično je beskontaktnim karticama, ali puno sigurnije'

Image
Foto: Screenshot/YouTube

Slično kao što je slučaj već s karticama s beskontaktnim plaćanjem na koje su se već i građani i trgovci naviknuli

1.8.2018.
10:13
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Hrvatska je prva zemlja u regiji i 20. u svijeta koja je postala dostupna Google Pay usluga - mogućnost mobilnog plaćanja preko transakcijske aplikacije ovog poznatog internetskog brenda. 

No, usluga je omogućena samo Android korisnicima pametnih telefona i tableta i za početak onima koji imaju PBZ karticu jer je to prva banka s kojom je Google sklopio ugovor za Hrvatsku. No, očekuje se da će postupno i drugi brendovi povezati svoje usluge s Google Pay uslugom u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokrenuli smo metodu plaćanja Google Pay u Hrvatskoj, kao prvoj zemlji jadranske regije. Priprema lansiranja trajala je više mjeseci. Google Pay je brz, siguran i jednostavan način plaćanja u trgovinama, online, na svim Googleovim platformama te onim aplikacijama koje imaju znak Google Paya", poručila je Alžbeta Houzarova, PR menadžerica Googlea za Slovačku i Češku, piše Večernji List.

Za iznose do 100 kuna dovoljno će biti 'probuditi' mobitel (aktivirati ugašeni ekran), a za iznose iznad 100 kuna potrebno je otključati uređaj. Dakle, slično kao što je slučaj već s karticama s beskontaktnim plaćanjem na koje su se već i građani i trgovci naviknuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslugu lansiramo u partnerstvu s PBZ-om, ali nudimo dobrodošlicu i novim partnerima. Prvi benefit koji nudimo korisnicima je sigurnost, podaci korisnika nisu spremljeni u telefonu, nego su kriptirani na našim serverima i koristi se virtualni račun. Ovo je još sigurnije od kartice, privatnije, mi ne dijelimo vaše podatke s trgovcem, ne vidimo ni što kupujete, samo iznos i kome plaćate. Potrebno je samo povezati karticu s Google Pay uslugom, bilo izravno preko Googlea ili preko PBZ-ovog mobilnog bankarstva", otkrila je za Večernji List Ivana Grbavac, marketing menadžerica Google Adriatics.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo