NEMA ŽURBE / Totalno apsurdno: Od 1996. Zagrepčanin na sudu jer ga je djelatnik MORH-a izbacio iz stana: 'Dio stvari je zadržao'

Image
Foto: Shutterstock

Stanar bi trebao dobiti naknadu štete zbog sporosti suđenja od 5.400 eura, a Općinski građanski sud u Zagrebu sada ima šest mjeseci za završetak procesa

6.1.2024.
16:52
Shutterstock
VOYO logo

Stanar iz Zagreba se muči sa sudskim postupkom protiv države od 1996. godine. Tvrdi da ga je djelatnih Ministarstva obrane izbacio iz stana, a Ustavni sud je nedavno presudio da mu je povrijeđeno pravo na suđenje u razumnom roku.

Stanar bi trebao dobiti naknadu štete zbog sporosti suđenja od 5.400 eura, a Općinski građanski sud u Zagrebu sada ima šest mjeseci za završetak procesa, piše N1 koji je dobio uvid u odluku Ustavnog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UŽAS! /

Divljački je napao vozača ZET-a, a sada mu je stigla nova presuda: Prije tri godine, napao je i tukao bivšu curu

Image
UŽAS! /

Divljački je napao vozača ZET-a, a sada mu je stigla nova presuda: Prije tri godine, napao je i tukao bivšu curu

'Izbacio nas je iz stana s većinom naših stvari'

U presudi je izračunato da je proces do odluke Ustavnog suda trajao ukupno dvadeset i sedam godina, devet mjeseci i šest dana. Sve je počelo u rujnu 1991. kada je stanar nekretninu u kojoj je živio zamijenio s drugim stanom na adresi u Novom Zagrebu. Tamo se uselio mjesec dana kasnije, ali je u veljači 1993. u stan provalio djelatnik MORH-a koji je kasnije isti stan dobio na privremeno korištenje i to rješenjem ministarstva.

"Izbacio nas je iz stana s većinom naših stvari, dok je dio zadržao", naveo je u tužbi stanar kojeg je djelatnik MORH-a napao, a navodno je i zlostavljao njegove kćeri i prijetio obitelji vatrenim oružjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predmet sve do danas nije riješen

Čovjek je podigao tužbu protiv djelatnika MORH-a i države, ali sve do danas predmet nije uspio biti riješen, iako je bilo i ročišta, i vještačenja, i očevida, pa čak i nekoliko prvostupanjskih presuda.

U posljednjoj presudi Općinskog građanskog suda u Zagrebu stoji da je stanar sam kriv jer je zamijenio stan 1991. Nastavak procesa je zakazan za početak veljače ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Trijumf Duginih obitelji. Ustavni sud stao na njihovu stranu, reagirali iz 'U ime obitelji': Sud je parapolitičko tijelo'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo