Vladi očitao bukvicu zbog natječaja za zapošljavanje

Natječaj za posao u kojem treba steći iskustvo primajući 1.600 kuna toliko je naljutio jednog Facebook prijatelja Vlade da im je odlučio očitati bukvicu.

12.9.2012.
6:56
VOYO logo

Koliko je hrvatska birokracija duboko zaglibila pokazuje i slučaj I. B., koji je šokiran time što je morao prikupiti hrpu nepotrebnih papira kako bi se prijavio za posao od 1.600 kuna, odlučio Vladi na Facebooku očitati bukvicu i postaviti nekoliko pitanja.

U podužem popisu potrebnih dokumenata za, kako je napisao, "je**nu crkavicu od 1.600 kuna", I. B. nabraja da potreban životopis mora biti vlastoručno potpisan i pita zbog čega. Također navodi da je potreban dokaz o obrazovanju (preslika svjedodžbe ili diplome), te dokaz da osoba nema odgovarajućeg radnog iskustva, za što se traži preslika radne knjižice iako je ona prazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jeste li vi stvarno glupi ili ste samo toliko bezobrazni?'

Navodeći što sve još treba za prijavu za posao, I. B. nadalje, vidno iživciran, nedostatke u natječaju ističe velikim slovima, ali i žestokim riječima: "Dokaz o hrvatskom državljanstvu (hrvatsko državljanstvo se dokazuje isključivo preslikom domovnice) PREMDA ISTO TO PIŠE NA OSOBNOJ KOJU ISTO TRAŽE 5. uvjerenje o nekažnjavanju i da se protiv kandidata/kinje ne vodi kazneni postupak, ne starije od 6 mjeseci JER, BOŽE DRAGI, ZNAMO DA SU U NAŠOJ VLADI, SABORU I MINISTARSTVIMA SVI ČISTI K'O SUZE I NEVINI ZA POP***IT 6. presliku osobne iskaznice 7. uvjerenje o nezaposlenosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje JER TO SE, NARAVNO, NEEEE VIDI IZ RADNE KNJIŽICE I EVIDENCIJSKOG LISTA, TREBA POSEBAN PAPIRIĆ ZA TO. I OK, ČOVJEK NABAVI SVE TO I ONDAAA 8. potvrdu o prosjeku ocjena 9. potvrdu o trajanju školovanja WTF????? PROSJEK OCJENA I TRAJANJE GIMNAZIJE???? A VEĆ IMAJU SVE SVJEDODŽBE NA KOJIMA SVE PIŠE. TKO JE TU LUD FAKAT??? Pa sad stvarno i meni i svima ostalima odgovorite: jeste li vi stvarno glupi ili ste samo toliko bezobrazni da maltretirate i smatrate retardiranima pošteni HR narod?! 'Ajmo, roboti, javite se."

Nelogičnosti koje su samo Mrsiću jasne

Brojni su Facebook prijatelji Vlade RH "lajkali" post I. B., a onda su se oglasili i administratori stranice donoseći objašnjenje Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravo zbog prozivanja kako će se Zakon zloupotrebljavati uvedene su stroge kontrole i uvjeti. No Ministarstvo uprave još je u veljači najavilo korištenje IT tehnologije u javnoj upravi kako bi se ljudima olakšao život. Prvi pilot projekti već su u pripremi", napisali su i izazvali još veći gnjev osobe koja ih je kritizirala. Stoga im je još jednom istaknuo da nije stvar u informatizaciji nego u hrpetini papira koju je trebao prikupiti, dok su se istovremeno potrebne informacije već nalazile u donesenim dokumentima.

"Koju vražju mater vam treba domovnica?! Koju vražju mater treba prosjek ocjena iz gimnazije ako je netko završio fakultet?! Koju vražju mater vam treba potvrda s burze ako imate iskopiranu radnu knjižicu U KOJOJ SVE STOJI GDJE JE TKO RADIO?! Koju vražju mater vam treba potvrda sa suda kada se provjerom OIB-a itekako lagano može provjeriti vodi li se protiv nekoga kazneni postupak?! Toliko nelogičnosti, koje su valjda samo Mrsiću logične", zaključio je ogorčeni I. B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo