NESREĆA NA BUNDEKU / Očevi ozlijeđenih djevojčica u RTL-ovu studiju: 'Pokušat ćemo stupiti u kontakt s vozačem Hitne'

'Mi protiv vozača kao roditelji nemamo ništa. On će odgovarati za svoje djelo prema Zakonu. Pokušat ćemo stupiti u kontakt s njim da mu to prenesemo', rekao je otac jedne od ozlijeđenih djevojčica

23.6.2023.
21:31
VOYO logo

Protiv 62-godišnjeg vozača vozila Hitne pomoći, koji je u srijedu navečer kod jezera Bundek u Zagrebu očito nehotice pregazio troje maloljetnika, podignuta je kaznena prijava te je predan pritvorskom nadzorniku. Ozlijeđene su dvije djevojčice i 17-godišnjak koji se nalazi u bolnici s ozljedama opasnima po život.

Očevi dviju ozlijeđenih djevojčica, Željko Benkus i Damir Kovačević, gostovali su u RTL-u Danas kazavši da ne krive vozača Hitne pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NESREĆA NA BUNDEKU /

Šef udruge vozača Hitne: 'Revoltirani smo. Sustav je zakazao, a prelomit će se na vozaču koji je spašavao jedan život'

Image
NESREĆA NA BUNDEKU /

Šef udruge vozača Hitne: 'Revoltirani smo. Sustav je zakazao, a prelomit će se na vozaču koji je spašavao jedan život'

Istraumatizirane psihički i fizički

Kovačević je prije toga bio u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici

"Pokazalo se, nažalost, da su ozljede puno teže nego što su izgledale na početku. Larisa mora na operaciju u utorak. Ozlijeđena su joj dva kralješka i zdjelica. Ona je još uvijek istraumatizirana, psihički i fizički. Dijete kao dijete to pokušava racionalizirati. Povrijeđena je, oni kao generacija prate društvene mreže i što se događa u javnosti. Prepričala mi je cijeli događaj onoliko koliko se sjeća", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga djevojčica puštena je iz bolnice. Njezin otac kaže da je dobro, ali da je i ona osjetljiva na ono što se o svemu piše na društvenim mrežama i internetu.

"Sreća u nesreći je što se našla na toj strani na kojoj se našla. Ima nekih udaraca po tijelu i donjim ekstremitetima, ali je, hvala Bogu, dobro i doma je na kućnoj njezi", rekao je Željko Benkus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Decidirano tvrdim da nisu bile alkoholizirane'

Na pitanje novinarke jesu li one i stradali mladić bili alkoholizirani, Kovačević je decidirano rekao da nisu, iako je bilo i takvih verzija događaja.

"Čak štoviše, one su inicirale dolazak kola Hitne pomoći. Društvo je sjedilo na travnjaku na Bundeku, uočili su djevojčicu koja je bila onesviještena od alkohola, koji su svi drugi ignorirali i ostavili je samu. Oni kao odgovorni tinejdžeri su prišli, okrenuli je na bok i pozvali Hitnu pomoć. O tome postoji i zapis s telefona gospodinove kćeri. Kada je Hitna došla, predali su dijete uza sve podatke. Oni su od vozila bili udaljeni 10-12 metara sigurno. I tamo su se zapravo zadržavali. Njih dvije su sjedile, a dječak je ležao na dekici. Oni su nastavili svoju priču tamo gdje su stali. Još uvijek nitko nije siguran kako se dogodilo. Vozilo je stajalo nekoliko desetaka metara paralelno s njima, bilo je okrenuto u smjeru staze. U nekom trenutku vozilo je iznenada promijenilo smjer i krenulo u smjeru djece. Oni nisu bila iza vozila, vozilo ih je pregazilo prednjom stranom. Nije uočio djecu i prešao je preko njih unaprijed vozeći", ispričao je Damir Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi roditelji protiv vozača nemamo ništa'

Osvrnuo se i na neke napise i tvrdnje da su djeca sama bila kriva za ono što im se dogodilo.

"Uzmite u obzir da su oni odgovorno postupili i pozvali Hitnu pomoć. Nisu pijani, razulazeni tinejdžeri. Ne piju, vrlo su pristojni, dobri u školi. Postupili su na način koji je ispravan da bi nešto kasnije doživjeli medijski linč, tvrdnje da su snimali TikTok izazove ili sjedili ispred kombija. Gospodin Šota je potpuno neprimjereno insinuirao da su oni svojom krivnjom podletjeli pod kombi. Nadam se da će se javno ispričati. Ono što im je napravio je dodatna trauma", rekao je Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče vozača Hitne koji je ozlijedio djecu , kažu da je zajednički stav nas roditelja i djece da ga ne smatraju krivim.

"Ne možemo ga kriviti. Jadan čovjek vjerojatno je bio na kraju smjene, radio cijeli dan po vrućini. Dogodila se nesreća, previdio je, krivo pretpostavio da nema nikoga. Krenuo je prečicom preko travnjaka i pregazio djecu. Policija će utvrditi što bude trebalo. Mi protiv vozača kao roditelji nemamo ništa. On će odgovarati za svoje djelo prema Zakonu. Pokušat ćemo stupiti u kontakt s njim da mu to prenesemo", rekao je Kovačević, a Benkus se složio s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Cijeli sustav je zakazao...

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo