PRIVEDEN JE, ALI... / Sindikalist Hitne medicine o užasu na Bundeku: 'Vozač nije kriv, puno se priča o snimanju TikTokova'

'Vozač je s ekipom hitne pomoći surađivao u slučaju u kojem su bili na intervenciji. Ušao je u vozilo, upalio ga da odveze pacijenta i očito do tada nije vidio ako su djeca bila ispod toga'

22.6.2023.
20:01
VOYO logo

U službene prostorije policije priveden je vozač hitne pomoći (62) koji je pregazio maloljetnike na Bundeku.

Za život 17-godišnjaka bore se liječnici u KBC-u Zagreb, a riječ je o višestrukim teškim ozljedama glave i unutarnjih organa. Njegove vršnjakinje zadobile su lakše ozljede, jedna je puštena kući, a druga s ozljedama zdjelice zadržana je u Klaićevoj bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UŽAS U ZAGREBU /

Priveden vozač hitne pomoći koji je na Bundeku pregazio maloljetnike: Liječnici se bore za život 17-godišnjaka

Image
UŽAS U ZAGREBU /

Priveden vozač hitne pomoći koji je na Bundeku pregazio maloljetnike: Liječnici se bore za život 17-godišnjaka

'Vozač nije kriv'

Predsjednik Hrvatskog sindikata Hitne medicine, Danijel Šota, za RTL Danas je rekao kako se čuo s kolegama koji su bili na intervenciji na Bundeku.

"Incident se dogodio kakav jest, istraga će pokazati kakvo je stanje. Ja podržavam postupke tima hitne pomoći, smatram da vozač nije kriv, jednostavno se dogodio incident kakav jest. Čuli smo i od djece koja su bila tamo, da je riječ o nesretnom slučaju, tko zna što su djeca radila ispod tog vozila. Činjenica je da su maloljetnici bili pod utjecajem alkohola."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i kako nema razloga za krivnjom vozača.

"Vozač je s ekipom hitne pomoći surađivao u slučaju u kojem su bili na intervenciji. Ušao je u vozilo, upalio ga da odveze pacijenta i očito do tada nije vidio, primijetio ako su djeca bila ispod toga ili na samom početku vozila. Ne vidim krivnju vozača, nije bio pod utjecajem alkohola, radio je svoj posao", rekao je Šota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i kako se sada puno priča o snimanju TikTok-ova. "Ne znam šta rade. Našim se timovima hitne pomoći događaju da nam mladi još otežavaju ovaj posao koji radimo."

'Hitna je prišla djeci kojoj je pomoć trebala'

Odgovorio je i na pitanje je li hitna pomoć smjela voziti po zelenoj površini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smjela ili ne smjela, ona mora doći što bliže pacijentu. Nebitno je gdje je bila, na zelenoj površini ili na betonu, ona je prišla toj djeci kojoj je trebala. Zbog aparature koju nosimo, resursa koje koristimo, ona je bila najbliže što je trebala. Što zbog djece, što zbog traume koju pacijent može doživjeti putem", rekao je Šota pa još dodao:

"U trenutku kada je vozač stao očito nitko nije bio iza njega. Došli su očito kada je djetetu bila pružana njega. Moraju doći što bliže kako bi bilo što manje nošenja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo