Obroci u studentskoj menzi poskupljuju za 2 do 3 kune

Cijena prehrane u menzama Studentskog centra (SC) porast će od sljedeće jeseni, pa će se tako nakon 15 godina promijeniti minimalna cijena obroka, koja sada, uz subvenciju, iznosi 4,40 kuna.

16.6.2010.
13:34
VOYO logo

Sadašnja minimalna cijena obroka iznosi 16,70 kuna, od čega Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta subvencionira 74 posto.

"Realna proizvodna cijena obroka je barem 20 kuna. U teškoj smo financijskoj situaciji, već treću godinu zaredom padaju prihodi od Student-servisa. Nadam se da ćemo do srpnja postići dogovor s Ministarstvom o podizanju cijene obroka, koji bi mogao za studente poskupjeti dvije do tri kune, ovisi o dogovoru studenata s MZOŠ-em", kazao je za Novi list ravnatelj SC-a Niko Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i kako SC-u hitno treba dodatnih 240 milijuna kuna za obnovu 12 starih paviljona u studentskim domovima Stjepana Radića i Cvjetno naselje, u kojima se čak znaju pojaviti i glodavci. No, s obzirom na tešku situaciju u kojoj se nalaze gradski i državni proračun, nije jasno gdje će se pronaći ta sredstva.

Zagreb muči i kroničan nedostatak ležajeva u studentskim domovima, pa svake godine 'izvisi' pet tisuća studenata koji su se prijavili za smještaj. Jedno od rješenja mogla bi biti prodaja atraktivnog zemljišta na kojem se nalazi derutni dom Lašćina, koji sad ima 450 ležajeva. Tim novcem, piše Novi list, na kampusu Borongaj moglo bi se izgraditi nekoliko paviljona s oko dvije tisuće ležajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, novost je i skoro dovršenje restauracije Francuskog paviljona u kompleksu SC-a u Savskoj 25, koji bi trebao biti otvoren za oko dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo