serija će progutati knjige / Obožavatelji će prije pogledati, nego pročitati 'Igru prijestolja'

Image

Izdavači ciklusa knjiga 'Pjesma leda i vatre' po kojima je snimana serija 'Igra prijestolja' potvrdili su kako posljednje dvije knjige neće biti objavljene u skorijoj budućnosti. Postoji velika mogućnost da će HBO prije završiti sa emitiranjem serije, nego što će knjige ugledati svjetlo dana.

3.2.2015.
10:55
VOYO logo

Televizijska verzija 'Igre prijestolja' u kratkom roku pretvorila se u pravi fenomen popularne kulture i jako brzo je postala daleko više od pukog televizijskog proizvoda za laku zabavu.

Osim brojnih obožavatelja televizijske serije, tu su i dugogodišnji čitatelji još uvijek nepotpunog ciklusa knjiga 'Pjesma leda i vatre' koji s nestrpljenjem iščekuju nove nastavke. Ipak, autor ciklusa George R.R. Martin ih ne planira u skorijoj budućnosti razveseliti.

Martinov izdavač HarperCollins je potvrdio kako šesta knjiga 'The Winds of Winter', na koju se čeka još od 2011. godine, neće biti objavljena ni u 2015. Ipak, izdavačica Jane Johnson je pokušala malo smekšati obožavatelje podsjećajući ih kako će krajem godine stići 'prequel' čije je mjesto radnje smješteno u Martinov svijet Westeros.

"To su sve složene knjige koje zahtijevaju golemu količinu koncentracije za pisanje", rekla je Johnson za Guardian. "Obožavatelji stvarno trebaju cijeniti da je dužina ovih 'čudovišta' ekvivalent za dva ili tri romana drugih pisaca", dodala je.

Ono što HarperCollins nije uzeo u ozbir je da će zbog ovog kasnijeg objavljivanja knjige 'Winds of Winter', HBO-ova serija učiniti ono što se Martin dugo nadao da se neće dogoditi - 'progutati' knjige.

Serija ima redoviti raspored, snima se svake jeseni, a prikazuje svako proljeće. Postoje male šanse da će emitiranje 'Igre prijestolja' biti odgođeno, posebno ako se uzme u obzir da u seriji glume brojni tinejdžeri koji rastu brže nego što to razvoj događaja u knjizi dopušta.

Producenti su jasno dali do znanja kako namjeravaju završiti seriju sa sedmom sezonom, tako da su već sada stvari manje više jasne - šesta sezona će se emitirati 2016., a posljednja sezona, sednma, 2017.

Martinov ciklus uključuje još dvije knjige; 'Winds of Winter' i 'A Dream of Spring', a naslovi su najavljeni prije više od desetljeća.

Dok mogućnost za objavljivanje prve knjige prije nego izađe serija još i postoji, gotovo je nemoguće da će Martin napisati drugu knjigu prije nego HBO završi sa emitiranjem serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo