PROBLEMI S OBNOVOM /

Obnova u nekim školama u Zagrebu kao da je krenula, a radovi stoje zbog birokracije: 'Rekli su da se usklađuje dokumentacija'

'Riječ je o tome da dokumentacija koja je u obvezi investitora nije kompletirana i nisu ispunjeni uvjeti za izvođenje radova i na svim školama stojimo mjesecim', tvrdi Kamenski

7.2.2022.
21:40
VOYO logo

Dragutin Kamenski, vlasnik građevinske tvrtke, s RTL-ovim reporterom Goranom Latkovićem razgovarao je o obnovi i natječajima. Kamenski je kazao da su njihove knjige narudžbi većim dijelom popunjene.

"Ostalo je nešto kapaciteta za ovu godinu. Svakodnevno smo u natječajima i u trenutku kad popunjujemo ostatak kapaciteta ova godina će biti popunjena", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče kapaciteta hrvatskih izvođača nitko nije mogao čekati početak natječaja za obnovu, svi smo tražili posao i kako je tko uspio ugovoriti poslove tako će njegovih slobodnih kapaciteta biti ili neće. Neplaniranje kapaciteta za obnovu će utjecati na dinamiku i eventualne zastoje u adekvatnoj dinamici sprovedbe obnove. Dvije godine će uskoro biti od potresa", kazao je Kamenski.

Njegova tvrtka radi na tri škole na Gornjem gradu, a radovi sada, kaže stoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o tome da dokumentacija koja je u obvezi investitora nije kompletirana i nisu ispunjeni uvjeti za izvođenje radova i na svim školama stojimo mjesecima", kazao je. 

Komentirao je i gdje je zapelo. 

"Ono što mi imamo informacije, usklađuje se dokumentacija kako bi se na istu mogla dobiti suglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture", kazao je. 

Kamenski se osvrnuo i na iskorištavanje novca iz Fonda solidarnosti te rok koji traje do lipnja ove godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno prema projektima koje znamo i koje pratimo, tamo gdje je riječ o projektima stvarno nema mogućnosti da se započne s radovima. Pitanje je je li moguće do roka korištenja sredstava izraditi dokumentaciju. Nužno bi bilo ishoditi produženje korištenja roka tih sredstava", kazao je Kamenski. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo