MAMIĆ KORISTIO I RESURSE DINAMA / Objavljeni računi: Vargi kupovao računala, mobitele, PlayStation i jacuzzi na račun Dinama?

Image
Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

Tako jedan od računa pokazuje da je Dinamo samo za jacuzzi koji je isporučen Franji Vargi platio 28,560,23 kune

27.11.2018.
8:48
Ivo Cagalj/Pixsell
VOYO logo

Priča o Franji Vargi ide dalje. Naime, tjednik Nacional u najnovnijem je broju objavio račune za koje tvrde da dokazuju kako je Dinamo financirao tog protagonista afere SMS.

Dokumenti otkrivaju, tvrdi Nacional, da je Zdravko Mamić, glavni financijer zavjereničke grupe koja je željela zavladati HDZ-om i zagospodariti Hrvatskom, u njene prljave poslove neposredno uvukao čak i zagrebački nogometni klub Dinamo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To pokazuje, kažu u tjedniku, da je ta zavjera imala mnogo šire razmjere nego što se dosad znalo, da tu nije bila riječ samo o nekolicini političkih istomišljenika s desnog krila HDZ-a, nego da su u toj zavjereničkoj aktivnosti očito sudjelovale i neke institucije.

Tako jedan od računa koje je Nacional dobio na uvod pokazuje da je Dinamo samo za jacuzzi koji je isporučen Franji Vargi platio 28,560,23 kune, a od Dinama je Varga dobio i opremu za teretanu i niz vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacional tvrdi da je Dinamo platio i 7237 kuna za Smartphone Samsung Galaxy Note 9, a kupili su mu i printer, prijenosno računalo za 8353,16 kuna, tri Samsung LED TV prijemnika, dva komada PlayStationa 4 s videoigrom Fortnite...

Prema Varginim tvrdnjama iz iskaza USKOK-u koji je u ponedjeljak objavio Jutarnji list, Mamić je Vargi u veljači 2018. dodatno platio 500 tisuća kuna gotovine koju je on iskoristio za kupnju kuće, ali to nije bilo sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokumenti, kako tvrde u Nacionalu, otkrivaju da Zdravko Mamić Vargu nije plaćao samo svojim novcem u gotovini, već je za to koristio i resurse Dinama...

Podnijeli prijavu

"Dinamo to smo mi", udruga članova Dinama, podnijela je prošli tjedan kaznenu prijavu protiv odgovorne osobe u klubu na temelju saznanja kako je službenom karticom plaćen ne samo jacuzzi, nego i računalna oprema Franji Vargi koji je uhićen u aferi SMS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Franjo Varga je bivši MUP-ov informatičar, a osumnjičen je da je izradio lažne SMS poruke koje je Zdravko Mamić objavio netom prije izricanja nepravomoćne presude na Županijskom sudu u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lažne poruke navodno su izmjenjivali bivši glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan i član sudskog vijeća koje je sudilo u procesu, a u kojima se od sudaca tražilo da donesu osuđujuće presude Mamiću i ostalim osumnjičenicima. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo