NOMINIRANA I BRANGELINA / Objavljene nominacije za Oscara

"Neobična priča o Benjaminu Buttonu" predvodi listu sa čak 13 nominacija, ispred "Slumdog Millionairea" sa 10.

22.1.2009.
15:17
VOYO logo

"Neobična priča o Benjaminu Buttonu", nadnaravna drama Davida Finchera bazirana na romanu F. Scotta Fitzgeralda, dominirala je proglašenjem nominacija za predstojećeg Oscara, osvojivši ih čak 13. Slijedi Danny Boyleov "Slumdog Millionaire" sa 10, koji je od glavnih kategorija prikupio tek   nominacije za najbolji film i režiju.

Najpoznatiji holivudski par Brad Pitt i Angelina Jolie u borbi su za Akademijino priznanje u kategoriji najbolje uloge - Pitt za "Benjamina  Buttona", a Jolie za "Changeling". Prema očekivanjima, za sporednu ulogu posthumno je nominiran Heath Ledger ("Vitez tame"), a veliki povratnik Michael Rourke oduševio je žiri nastupom u "Hrvaču".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za film godine u konkurenciji su i političke drame "Milk" i "Frost/Nixon" te ljubić "Čitač". Redateljsku petorku, uz Finchera i Doylea, zaokružuju redatelji navedenih filmova Ron Howard ("Frost/Nixon"), Gus Van Sant ("Milk") i Stephen Daldry ("Čitač").

Za Oscara su ponovno nominirani Kate Winslet, Sean Penn, Robert Downey Jr, Phillip Seymour Hoffman, Meryl Streep i Marisa Tomei.             

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kategoriji dugometražnih animiranih filmova za "zlatni kipić" nadmetat će se "Grom", "WALL-E" i "Kung Fu Panda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo