OBJAVLJENA IMOVINSKA KARTICA / Mama i tata ministru gospodarstva Filipoviću kupili stan, a ima Mercedes od 337.000 kuna i 1,5 mil. kuna ušteđevine

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Imovinska kartica Davora Filipovića pokazuje da on i supruga zajedno imaju dva milijuna kuna ušteđevine

3.6.2022.
15:26
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Objavljena je kartica novog HDZ-ovog ministra gospodarstva Davora Filipovića. Iz nje je jasno da će zarađivati znatno manje sad kad je postao ministar. S plaćom profesora Ekonomskog fakulteta, naknadama za nadzorni odbor Ine, Hrvatskih šuma i zagrebačkom zastupničkom naknadom mjesečno je primao više od 31.000 kuna, a sada mu je plaća 17.918 kuna, piše 24sata.

Prema imovinskoj kartici, Filipović je uspio uštedjeti 1,5 milijuna kuna, a supruga, koja radi na Ekonomskom fakultetu za plaću od skoro 15.000 kuna, još skoro pola milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stan od 73 kvadrata iznajmljuje stranačkom kolegi za 2500 kuna

Novi ministar nema nikakve kreditne obveze i vlasnik je stana na Trešnjevci od skoro 73 četvorna metra koji je procijenio na 1,67 milijuna kuna. Stan je, kako navodi, kupio "novcem roditelja", ali u njemu ne živi već ga iznajmljuje preko Sabora političkom tajniku HDZ-a Anti Sanaderu. Za to dobiva tek 2500 kuna mjesečno iako se, za stan na takvoj lokaciji, može dobiti i dvostruko više.

Image
'SVI ĆE GA IMATI' /

Filipović uvjerava da će Hrvatska imati dovoljno plina: 'Opskrba nije ugrožena'; Čak ćemo ga i izvoziti drugima?

Image
'SVI ĆE GA IMATI' /

Filipović uvjerava da će Hrvatska imati dovoljno plina: 'Opskrba nije ugrožena'; Čak ćemo ga i izvoziti drugima?

Živi u očevu stanu, vozi Mercedes E 200

Filipović je prijavljen na drugoj adresi, u stanu od 83 kvadrata koji glasi na njegova oca. Tamo živi sa suprugom i malodobnim djetetom, a u svom vlasništvu ima i dva garažna parkirna mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar privatno vozi Mercedes E 200 D iz 2019. godine, koji je prava luksuzna limuzina, a trenutačnu vrijednost automobila je procijenio na 337.000 kuna.

Filipoviću je Vlada dala odobrenje da i dalje može predavati na Ekonomskom fakultetu, za što će primati simboličnu naknadu od 250 kuna mjesečno. Još 444 kune godišnje zaradi od kapitala, jednako kao i supruga. Supruga godišnje još uprihodi i 7700 kuna od drugog dohotka. Svaki od supružnika Filipović ima 63 dionice HT-a, a supruga i jednu od Atlantic grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imovinsku karticu Davora Filipovića u cijelosti možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo