novi detalji /

Objavljen sadržaj SMS-ova koje je Todorić poslao Čičku: pročitajte kako se odvijala navodna prepiska Plenkovića i Martine Dalić

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Neslužbeno doznajemo, da je prva analiza već pokazala da se radi o fabriciranim porukama

11.5.2018.
7:48
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Početkom travnja Ivica Todorić dobio je na poštom na londonsku adresu dokumente koji su sadržavali navodnu prepisku Martine Dalić i Andreja Plenkovića. Provjerom vjerodostojnosti se nije bavio nego je sve proslijedio predsjedniku HHO-a, Ivanu Zvonimiru Čičku, kako bi on to proslijedio predsjednici i DORH-u.

Čičak je potvrdio kako se to tako doista i odvijalo, no da ne zna jesu li SMS-ovi autentični te da nije na njemu da to istraži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo izvijestili sinoć u RTL Direktu, provedena je prva analiza tih poruka i pokazalo se da su krivotvorene.

POGLEDAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> DOZNAJEMO! Plenković je naložio provjeru materijala koji je Todorić dostavio Čičku; prva analiza pokazala: poruke su krivotvorene!

A ovako su navodno glasile poruke, prenosi Jutarnji list.

Dalić: Palo mi je napamet nešto večeras tokom sastanka. Mi moramo maknuti fokus s INE

Plenković: O tome sam razmišljao i ja. Od Agrokora napravimo slučaj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić: ‘Nacionalizacija?’

Plenković: ‘Ma ne samo to imamo prostor za manevar s ljudstvom. Neka tvoji u ministarstvu osmisle način. Marića ću osobno izvjestiti. Ali nikako ovaj termin nacionalizacija!’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je tu još nekoliko poruka, u kojima se Božu Petrova naziva ‘svećenikom’. ‘Ni Petrov niti IT ne smiju znati! Ljudi koje zadužiš neka razrađuju “testno”spašavanje kompanija od nacionalnog značaja. Sastanak na temu u petak 20h’, stoji u jednoj od, čini se, fabriciranih poruka.

A netko je pokušao prikazati i da su se željeli riješiti Ante Ramljaka. ‘Riješimo se Ramljaka i pošaljimo nekoga tko će uistinu uništit dokaze, a ne otkrivati afere. Jer u situaciji smo u kojoj je K pustio sve u večernji, a nasi poslovi nisu završeni. Ako trag dovede do nas trag novca mi padamo. Ne samo ja već i ti. Ja uvijek mogu reći da si ti idejni začetnik’.

Tu je i navodna poruka Ivanu Crnjcu, šefu Agrokorovih financija u kojem mu se prijeti zatvorom. ‘Slušaj mali lobirat ćeš za potpis jer izbora nema. Ili zatvor za tebe i suradnike koji sebe smatrate bogom danim menadjerima. U slučaju da osjetiš dakle ide vjetar, nitko te neće dirati. Obriši ovu poruku’, napisala je izgleda lažna Dalić.

Ponavljamo, neslužbeno se doznaje da je istraga provedena i da se pokazalo kako su poruke krivotvorene, no ne zna se tko stoji iza ovoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo