OBJAVLJEN SADRŽAJ KLJUČNOG DOKUMENTA: /

Evo što zapravo piše u famoznom standstill sporazumu za spas Agrokora

Image
5.4.2017.
20:27
VOYO logo

IZ AGROKORA I BANAKA POTVRDILI: ‘Da, potpisali smo standstill ugovor i usuglasili ključne elemente’

Image
IZ AGROKORA I BANAKA POTVRDILI: /

'Da, potpisali smo standstill ugovor i usuglasili ključne elemente'

Image
IZ AGROKORA I BANAKA POTVRDILI: /

'Da, potpisali smo standstill ugovor i usuglasili ključne elemente'

Kao temeljni ciljevi tog kratkoročnog aranžmana dužnika i kreditora navedeni su osiguranje kontinuiteta operacija Grupe, očuvanje vrijednosti Grupe, osiguravanje stabilnije baze za fleksibilnije pregovore u vezi restrukturiranja Grupe te adresiranje trenutačnih potreba za likvidnošću Grupe kroz kratkoročni financijski aranžman od spomenutih 300 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privremeno i djelomično rješenje

Poanta cijele priče je što prije osigurati likvidnost kako ne bi došlo do kolapsa te osigurati vrijeme kako bi se tek dogovorilo pravo financijsko, poslovno i vlasničko restrukturiranje. Radi se o privremenom i djelomičnom rješenju.

Točka 3 predviđa sedmodnevni period od početka važenja ugovora u kojem se kreditori obvezuju da neće pokretati procedure za kakve bi bile ovlašteni u slučaju bankrota dužnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor se prekida ako bude pokrenuta pravna procedura

Kratkoročni standstill automatski bi se produljio za sedam dana ako dva radna dana prije ugovorenog roka kreditori koji drže najmanje 50 posto potraživanja među potpisnicima ugovora ne odluče drugačije, ili ako dođe do kršenja ugovora od strane potpisnika. Također, ako dođe do eksproprijacije imovine dužnika ili većih promjena u pravnoj regulativi RH, kao i u slučaju dogovaranja, osiguranja ili naplate potraživanja višeg od 100 tisuća eura od Agrokora.

Ako jedan od potpisnika pokrene neku prisilnu akciju protiv Agrokora ili protiv drugih potpisnika, ugovor će se raskinuti. Raskinut će se i ako nacionalna jurisdikcija pokrene pravnu proceduru u slučaju insolventnosti Agrokora, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo