PLACEBO U ZAGREBU / Objavljen prvi headliner najvećeg hrvatskog festivala!

Image
Foto: Barbara Amendola/Press Association/PIXSELL

Trenutno jedan od najvećih rock bendova današnjice, koji će u sklopu nastavka svoje turneje nastupiti i na nekima od najvećih europskih festivala zasvirat će i na glavnoj pozornici desetog jubilarnog izdanja INmusica!

9.1.2015.
11:52
Barbara Amendola/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Nakon prvih najava ovogodišnjeg INmusic festivala – Eagles of Death Metal i We Are Shining – stiže i prvo headlinersko ime – britanski alt rockeri PLACEBO!

Trenutno jedan od najvećih rock bendova današnjice, koji će u sklopu nastavka svoje turneje nastupiti i na nekima od najvećih europskih festivala (Southside, Hurricane, OpenAir St. Gallen) zasvirat će i na glavnoj pozornici desetog jubilarnog izdanja INmusica!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti će se održati od 22. do 24. lipnja na jarunskom Otoku mladosti, kao i na Otocima Trešnjevka i Univerzijada gdje će biti smješten festivalski kamp.

Placebo su 1994. u Londonu osnovali gitarist i pjevač Brian Molko i basist Stefan Olsdal. Radi specifičnog zvuka koji pomalo vuče na glam-rock i gothic-pop te zbog androginog imidža pjevača Briana Molka, Placebo su danas apsolutni miljenici darkerske i alter-rock populacije.

Među njihove obožavatelje ubrajaju se i velikani poput Davida Bowiea.

Interes publike i kritike probudili su svojim debi albumom "Placebo" iz 1996. godine, a svakako i nastupima s U2-om ili Sex Pistolsima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već 1997. sviraju na koncertu Davida Bowieja koji ih je pozvao da budu jedni od gostujućih izvođača uz čiju je pomoć u Madison Square Gardenu u New Yorku obilježio svoj 50. rođendan.

Uslijedila su dva albuma; "Without You I'm Nothing" (1998.) i "Black Market Music" (2000.), na kojima su se našli hitovi poput "You Don't Care About Us", "Every You Every Me", "Taste In Men", "Slave To The Wage" i "Special K".

Placebo su do sad izdali sedam albuma s nakladom od preko 12 milijuna primjeraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 2003. izdaju album "Sleeping With Ghosts", a 2006. peti album "Meds".

Bubnjar Steven Hewitt potom napušta bend, a zamijenio ga je će ga Steve Forrest nakon čega 2009. izdaju "Battle for The Sun" koji je producirao dobitnik Grammya David Bottrill (Muse), a zatim i "Loud Like Love" 2013. godine.

Placebo se svojim nastupom na jubilarnom 10. INmusicu pridružuje dugom popisu svjetskih glazbenih imena koja su u proteklih devet godina nastupila u sklopu najvećeg hrvatskog glazbenog festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za desetu obljetnicu INmusic priprema cijeli niz iznenađenja za svoju vjernu publiku i pregršt razloga za okupljanje još većeg broja novih posjetitelja na tri jarunska otoka glazbe i dobrih vibracija!

U suradnji s Ožujskim pivom i OTP bankom koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu, INmusic će i ove godine opravdati status najboljeg hrvatskog festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo