ZELENA ZVJEZDICA /

Objavljen novi Michelinov vodič za Hrvatsku, restoran Korak dobio novu zvjezdicu

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

U sklopu novog vodiča MICHELINA za Hrvatsku svoju su oznaku MICHELIN Green Star uspješno zadržali restorani Zinfandel’s (Zagreb) te Konoba Mate (Korčula), dok je restoranu Korak (Jastrebarsko), uz prestižnu zvjezdicu, dodijeljena i oznaka koja se dodjeljuje restoranima koji su posebno posvećeni gastronomiji koja je održiva i ekološki prihvatljiva

15.6.2023.
13:04
Sandra Simunovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatskom restoranu Korak iz Jastrebarskog dodijeljena je Michelinova zvjezdica, objavila je Hrvatska turistička zajednica.

"Sada se Hrvatska može pohvaliti s ukupno 11 nositelja ove prestižne oznake obzirom da su restorani Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb), Draga di Lovrana (Lovran), Boškinac (Novalja), LD Restaurant (Korčula), Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) i Agli Amici (Rovinj) uspješno zadržali svoje zvjezdice", objavio je HTZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nova selekcija hrvatskih restorana od strane MICHELINA potvrđuje kako gastro scena naše zemlje iz godine u godinu napreduje i prati globalne trendove, odnosno kako Hrvatska u ovom segmentu nudi vrhunsku kvalitetu koju prepoznaju i sami inspektori MICHELINA. Činjenicu da Hrvatska danas ima 11 restorana s prestižnom zvjezdicom, odnosno da imamo ukupno 89 restorana nositelja neke od oznaka MICHELINA, itekako ćemo iskoristiti u našim promotivnim aktivnostima i nastojanjima da Hrvatsku još snažnije pozicioniramo kao kvalitetnu, održivu i poželjnu cjelogodišnju eno-gastronomsku destinaciju“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, uputivši iskrene čestitke svim nagrađenim i izdvojenim restoranima.

Image
Otkrio nam je detalje /

Vlasnik restorana Boškinac kojem je dodijeljena Michelinova zvjezdica za RTL: 'Radili smo, kuhali i trudili se'

Image
Otkrio nam je detalje /

Vlasnik restorana Boškinac kojem je dodijeljena Michelinova zvjezdica za RTL: 'Radili smo, kuhali i trudili se'

U sklopu novog vodiča MICHELINA za Hrvatsku svoju su oznaku MICHELIN Green Star uspješno zadržali restorani Zinfandel’s (Zagreb) te Konoba Mate (Korčula), dok je restoranu Korak (Jastrebarsko), uz prestižnu zvjezdicu, dodijeljena i ova oznaka koja se dodjeljuje restoranima koji su posebno posvećeni gastronomiji koja je održiva i ekološki prihvatljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove su godine inspektori MICHELINOVA vodiča uočili da je sve veća pažnja usmjerena na kvalitetu lokalnih namirnica te da kuhari i vlasnici restorana imaju sve veću predanost u traženju lokalnih poljoprivrednika. Bilo da je riječ o restoranima s MICHELINOVOM zvjezdicom ili Bib Gourmand oznakom, uvažavanje kvalitetnih namirnica je prioritet jer naši timovi teže kvalitetnim gastronomskim iskustvima“, izjavio je Gwendal Poullennec, međunarodni direktor vodiča MICHELIN, nadodavši kako je Hrvatska primjer istinske osjetljivosti prema održivosti te ekološkim kulinarskim praksama.

Uz navedene oznake MICHELIN je na listu Bib Gourmand dodatno uvrstio još tri restorana, odnosno restorane pa se tako Hrvatska danas može pohvaliti s ukupno 14 restorana s ovom MICHELINOVOM oznakom koja se dodjeljuje restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama.

"Novi MICHELINOV vodič pokazuje da moderna hrvatska gastronomija postaje jedna od najzanimljivijih u Europi i predstavlja najbolju pozivnicu brojnim turistima koji žele uživati u posjetu Hrvatskoj upravo zahvaljujući elementima mediteranske i srednjoeuropske kulinarske tradicije, odličnim autohtonim sastojcima, a posebno kreativnosti i strasti hrvatskih chefova. Stoga i u našoj Strategiji razvoja održivog turizma do 2030. godine razvoj eno-gastro turizma zauzima važno i posebno mjesto. Uvrštenje u svjetski relevantne gastronomske vodiče poput MICHELINA priznanje je i značajan poticaj svima koji rade na unaprjeđenju raznovrsnosti hrvatske gastronomije te od srca čestitam svima koji su ove godine osvojili svoje zvjezdice. Vjerujem da će svaki novi MICHELINOV vodič uključivati nove hrvatske chefove, jer oni to zasigurno zaslužuju“, zaključila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
nedelja
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo