Objavio sam puno informacija iz DORH-a

'Objavio sam puno informacija koje su došle iz DORH-a', izjavio je novinar Gordan Malić otkrivajući tako od kuda u Hrvatskoj 'cure' informacije.

15.2.2012.
23:13
VOYO logo

Curenje informacija u medije bila su tema HTV-ove emisije In medias res u kojoj je novinar Gordan Malić kazao kako je puno puta bio u DORH-u i s njima razmjenjivao informacije.

"Objavio sam puno informacija koje su došle iz DORH-a", kazao je Malić ističući kako nije dobro da se u Hrvatskoj ne nadgleda rad Državnog odvjetništva. Pritom se osvrnuo na sjednicu Sabora na kojoj se raspravljalo o izvješću šefa DORH-a Mladena Bajića te naznačio da je nadzor bitan zbog prisluškivanja koja nisu dala rezultate, a za koja se ne zna gdje su završili fonogrami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U čemu leži Bajićeva moć?

U tome što rad DORH-a nitko ne nadgleda, kazao je Malić, leži moć Mladena Bajića koji se često vodi politikom. Podsjetio je kako je primjerice, kako je objavio WikiLeaks, Bajić podatke o istrazi tri predsjednička kandidata dostavio američkim diplomatima.

"Drugi slučaj se pojavio u istoj kampanji kada je glasnogovornik USKOK-a informirao neke portale da se protiv Bandića vode istrage. Informacija je kružila cijeli dan, a demantirali su je tek navečer", rekao je Malić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo