POZNATI DETALJI / Obitelji žrtava nesreće na HE Plat pravdu čekaju 4 godine! Odvjetnica pisala ministarstvu, uskoro ročište

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Odvjetnica Košta ističe kako pojedinim kaznenim djelima za koje se tereti okrivljenike prijeti zastara

4.10.2022.
12:47
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Ivica Zvrko, Mato Maškarić i Davor Pozniak, djelatnici HEP-a koji su bježeći od gustog dima uzrokovanog požarom u HE Dubrovnik poginuli prije četiri godine još uvijek nisu dočekali pravdu.

Stoga je odvjetnica Doris Košta, prije 15-ak dana Ministarstvu pravosuđa poslala pismo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki predmet se mora završiti. Ovo jest složen predmet, ali ne do te mjere da bi trebala godina dana za pripremu. U pismu ministru sam navela haške kriterije, a oni glase: 10 strana po satu odnosno 20 strana po satu ako su uključene fotografije. Ako predmet ima 2500 strana, onda je jasno u kom vremenu se on može pripremiti", rekla je za Dubrovački dnevnik.

No, u međuvremenu je sam slučaj odgađan zbog nekoliko razloga. Prvo je razlog bila pandemija zbog koje na sudu nije bilo adekvatne prostorije pa su onda i COVID mjere bile problematične, a onda je slučaj došao u ruke sucu koji je potom tražio izuzeće. Sada je u rukama Marina Lučića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnica Košta ističe kako pojedinim kaznenim djelima za koje se tereti okrivljenike prijeti zastara, a problematično je i vrijeme koje bi moglo isteći ako se, a izgledno je da hoće, prvo ročište odgodi ako bar jedan okrivljenik nije došao. Ročište je, otkrila je odvjetnica, zakazano za veljaču.

Podsjetimo, u ovom slučaju optužnicom su okrivljeni bivši direktor Pogona elektrane Mato Mišković te dvojica tadašnjih direktora u HEP-ovoj tvrtki kćeri, HEP Proizvodnji, Nikola Rukavina i Željko Starman. U dvije zasebne točke optužnicom se terete i dvojica nadzornika radova Ivica Nujić i Miljenko Vučić. Osim protiv navedenih, optužnica je podignuta i protiv pravne osobe HEP Proizvodnja d.o.o.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo