OBITELJ KOJA JE BLOKIRALA OKRETIŠTE TRAMVAJA: / 'Nakon što smo odbili sramotnu cijenu za zemljište, Grad Zagreb nam prijeti'

Image
Foto: Vijesti.hr

'Prva prijetnja bila je kad su odvjetnici rekli kako su onim našim postupkom ulaženja u posjed vidjeli elemente kaznenog djela'

11.10.2019.
12:17
Vijesti.hr
VOYO logo

Prošlo je 10 dana otkada je obitelj Maršanić blokirala okretište tramvaja u zagrebačkom naselju Prečko. Iako je od toga prošlo gotovo dva tjedna, obitelj nije postigla dogovor s Gradom. Kako su Maršanići ispričali za RTL, oni su Gradu nudili prodaju svog zemljišta ili opciju da Grad s njega izmjesti okretište pa da im plaća najam. Obitelj smatra da je dobila sramotnu ponudu u kojoj grad nudi 79 eura za četvorni metar pa su ju zato i odbili. No, kako kažu, nakon odbijanja ponude, Grad im upućuje prijetnje što su Maršanići shvatili kao poruku svima: ne tražite ništa pa čak ni kada je ono što tražite zapravo vaše.

"Mogu reći da se osjećam izigran, da se osjećam zgrožen nakon ovog sastanka s Gradom koji ne ide u pravcu rješenja. Ne samo to, nego sam osjetio prijetnje od strane Grada. Prva je bila kad su odvjetnici rekli kako su onim našim postupkom ulaženja u posjed vidjeli elemente kaznenog djela. Mi ulazimo u svoje vlasništvo, a oni tu vide elemente kaznenog djela?! Policija to nije vidjela koja je bila na mjestu, koja je na terenu bila", istaknuo je suvlasnik zemljišta Mladen Maršanić za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OBITELJ MARŠANIĆ ODBILA SRAMOTNU BANDIĆEVU PONUDU: /

Vlast procijenila zemljište na samo 79 eura po metru kvadratnom

Image
OBITELJ MARŠANIĆ ODBILA SRAMOTNU BANDIĆEVU PONUDU: /

Vlast procijenila zemljište na samo 79 eura po metru kvadratnom

Obitelj je potresena, a iz Grada negiraju prijetnje

Mirjana Maršanić Kos, sestra Mladena Maršanića, jednako je uzrujana kao i njezin brat. Kaže da su jako potreseni te razočarani "ovakvim postupkom koji ne vodi ničemu". "Kažu da će se Grad upisati u vlasništvo gdje smo mi. Oni nama prijete time", komentirala je Mirjana. Zbog svega navedenog obitelj će se u petak ujutro sastati s novinarima ispred Gradske uprave kako bi objasnila koliko se u njihovom slučaju radi mimo zakona. Osim toga, Goran Husić, zastupnik obitelji Maršanić, najavio je da će pisati zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

"Mi ćemo sutra tim dopisom pokazati da smo sve napravili sukladno zakonima Republike Hrvatske, ali i da pokažemo da i dalje imamo strpljenja. Dat ćemo nakon sutrašnjeg dana Gradu sedam dana da ozbiljno razmisli u kojem smjeru želi da ide ovaj predmet", kazao je Husić RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Grada negiraju prijetnje i zataškavanja. Kažu da su obitelj Maršanić molili da se suzdrži od blokiranja pruge kako bi se tijekom tramvajskog prometa odvijao normalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo