RIJEKA U MINUSU 12,4 MILIJUNA KN / Obersnel zadovoljan smanjenjem manjka, oporba zamjera 'neracionalno trošenje'

Image

U gradskom Proračunu je ostvaren manjak od 12,4 milijuna kuna, a kao dobru vijest gradonačelnik je istaknuo da je taj manjak ipak upola manji nego što je bio u 2014. godini

29.4.2016.
13:28
VOYO logo

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel govoreći na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke o izvršenju Proračuna i raspodjeli rezultata poslovanja za 2015. kazao je kako se zbog zakonskih promjena lanjski rast BDP-a za 1,6 posto nije u cijelosti povoljno odrazio na prihode, pa su oni iznosili 684 milijuna kuna.

Iako se rashode od 696 milijuna kuna nastojalo uskladiti s prihodima, u Proračunu je ostvaren manjak od 12,4 milijuna kuna. Kao dobru vijest gradonačelnik je istaknuo da je taj manjak ipak upola manji nego što je bio u 2014. godini, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.
Iako su prihodi od poreza, kao najvažniji prihod od poslovanja, povećani za 11, 6 milijuna kuna, kao izravna posljedica promjene Zakona o porezu na osobni dohodak, ostvaren je manjak od 23 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema gradonačelnikovim riječima, da Grad Rijeka lani nije povećao stopu prireza s 12 na 15 posto, taj manjak prihoda od poreza bio bi i veći, te bi se popeo na 33,2 milijuna kuna.

Više pročitajte na portalu Riječan.in.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo