PREDIZBORNA KAMPANJA / Obećanje koje treba zapamtiti: 'Smanjit ćemo broj ministarstava i lokalnih dužnosnika'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Ako bi 'Shut down' koalicija došla na vlast, ugasila bi hrvatsko gospodarstvo', tvrde u HDZ-u

20.6.2020.
15:05
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Ministar uprave i član Središnjeg odbora HDZ-a Ivan Malenica najavio je u subotu da će ta stranka, nakon pobjede na izborima, smanjiti broj ministarstava i prepoloviti broj lokalnih dužnosnika te učiniti sve da javna uprava bude efikasna i učinkovita.

Image
POSEBNI GOST DIREKTA /

Šprajc 'natjerao' Plenkovića da otkrije hoće li smanjiti broj ministarstava: 'Za više nego što mislite'

Image
POSEBNI GOST DIREKTA /

Šprajc 'natjerao' Plenkovića da otkrije hoće li smanjiti broj ministarstava: 'Za više nego što mislite'

"Obećavamo da ćemo smanjiti broj ministarstava, prepoloviti broj lokalnih dužnosnika, učiniti sve da javna uprava bude učinkovita. Spustit ćemo digitalizaciju na lokalnu samoupravu i povezati sva lokalna tijela i ustanove sa središnjim državnim registrima te brojnim uslugama, aplikacijama i platformama", rekao je Malenica na konferenciji za novinare "Digitalna Hrvatska”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja mandata uvest ćemo digitalni potpis za cijelu RH i javnu upravu

Uz to, dodao je, HDZ će do kraja mandata uvesti digitalni potpis za cijelu državnu i javnu upravu. "Učinkovita država, otporna država i digitalna država - to je nešto na čemu ćemo inzistirati u idućem mandatu”, kazao je.

Naveo je i kako za idući mandat pripremaju optimizaciju sustava jedinica lokalne samouprave tako što će ih svrstati u nekoliko kategorija, a za svaku od njih će propisati popis poslova i aktivnosti koje one mogu raditi vodeći se načelom samoodrživosti i samodostatnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj nam je obvezati jedinice lokalne samouprave da međusobno surađuju”, poručio je i napomenuo kako digitalizacija povećava učinkovitost privatnog i javnog sektora, obrazovnog sustava te općenito cjelokupnog društva.

Digitalizacija - jedan od ključnih alata u borbi protiv korupcije

Predsjednik Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević digitalizaciju vidi kao jedan od ključnih alata u borbi protiv korupcije, a rezultat joj je, s jedne strane, ušteda javnog novca, a s druge, bolje i brže usluge za građane i gospodarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drži i kako bi potpuna digitalizacija znatno ubrzala proces procjene štete nakon potresa u Zagrebu te obnovu grada.

Prozivajući SDP da se prije dolaska HDZ-a na vlast više bavio podizanjem poreza i smetnjama gospodarstvu umjesto da su digitalizirali javnu upravu, Milošević je rekao da bi sadašnju Restart koaliciju, informatičkim rječnikom, trebali zvati "Shut down" koalicijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako bi 'Shut down' koalicija došla na vlast, ugasila bi hrvatsko gospodarstvo, ugasila bi radna mjesta, ugasila bi budućnost naše djece”, istaknuo je.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo