TRAGEDIJA na šalati / Uzrok smrti bebe je gušenje: 'Nije bila sama, majku smo otjerali na zabavu jer je stalno bila s djecom'

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL/ILUSTRACIJA

Kako je obitelj majke preminule djevojčice naglasila novorođenče nije bilo samo, a majka je u lošem psihičkom stanju zbog čega je završila u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj cesti

25.4.2017.
21:00
Marko Jurinec/PIXSELL/ILUSTRACIJA
VOYO logo

Zavod za sudsku medicinu na zagrebačkoj Šalati napravio je obdukciju koja je pokazala da je uzrok smrti bebe stare 22 dana s područja Zagreba gušenje, piše 24 sata

Dijete je u kolijevci bilo u takvom položaju zbog kojeg je došlo do gušenja. Nakon smrti novorođenčeta policija je uhitila majku, koja je u to vrijeme bila na tulumu na kojem je slavila prijateljičin rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je u srijedu navečer bila na rođendanu. Beba nije bila sama, nego smo mi bili s njome", izjavio je brat 35-godišnjakinje, dodavši kako su je on i otac te kobne večeri “otjerali” da ide van zabaviti se jer je većinu vremena provodila s djecom. Djevojčica je te noći spavala u svojem krevetiću. Odjednom su primijetili da malena više ne diše te je brat odmah nazvao sestru te Hitnu pomoć. 

Brat je kazao kako su im prvo rekli kako je u pitanju sindrom iznenadne smrti dojenčadi, poznatiji kao smrt u kolijevci, te da tu nitko nije mogao ništa poduzeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pedijatrica Andrea Bošnjak Lazarić, piše 24 sata, kaže kako je to prva stvar na koju se obično posumnja kad umre tako malo dijete.

"Najosjetljivija su djeca u prva tri mjeseca. Često uzrok može biti neka srčana bolest ili metabolički poremećaj koji nije dijagnosticiran, a može dovesti do smrti u roku od nekoliko sati", objašnjava dr. Lazarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ljudi bliskih majci, 24 sata doznaje, kako je majka u vrlo lošem psihičkom stanju, zbog čega je u međuvremenu završila u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj cesti. Sutkinja istrage Županijskog suda u Zagrebu odredila joj je jednomjesečni pritvor kako ne bi ponovila kazneno djelo ili pokušala utjecati na svjedoke. Utvrdi li se da je kriva, prijeti joj od tri do 15 godina zatvora.

Brat osumnjičene nije znao objasniti zbog čega mu sestru, za koju tvrdi da je bila samohrana majka koja je dobro brinula o svojoj djeci, sumnjiče i za zanemarivanje ostalo troje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, majka je kazneno prijavljena da je od 2014. zanemarivala svoje roditeljske dužnosti. Centar za socijalnu skrb žurno je zbrinuo djecu te su im osigurali skrb izvan obitelji.

"Razgovarao sam s ocem i mi smo spremni, ako do toga dođe, zatražiti skrbništvo nad njima", izjavio je brat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo