Odlična vijest! /

Obavijest svim putnicima željeznica: Ako će vlak kasniti dobit će se povrat novaca!

Image
Foto: PR

Prijedlog je usvojen sa 533 glasa za i 37 glasova protiv

15.11.2018.
15:41
PR
VOYO logo

Danas je Europski parlament izglasao Uredbu o pravima putnika u željezničkom prometu. Na Uredbi je radila i naša europaralmentarka Biljana Borzan.

 „Prema novom prijedlogu koji će se primjenjivati i na prekogranični i na regionalni domaći prijevoz, putnici će moći u slučaju kašnjenja od 60 do 90 minuta tražiti povrat od 50 posto iznosa karte, od sat i pol do dva 75 posto, a za svako kašnjenje dulje od dva sata putnik ima pravo na povrat cjelokupnog iznosa karte. Ta prava će moći ostvariti čak i ako je kašnjenje uzrokovano lošim vremenskim uvjetima“, kaže Borzan.

Prijedlog također obvezuje na prostor za bicikle te na puno informaciju kupcima karata o njihovim pravima. Uključuje sve željeznice osim gradskog prijevoza metroom i tramvajem. 

„Prijedlog također bolje regulira prava putnika koji imaju više karata za jedno putovanje, jer često u slučaju kašnjenja prvog vlaka, zakasnite na sljedeći. Uz to, regulira i pravo na informaciju. Dakle, putnik pri kupovini mora biti obavješten o najboljim opcijama i o svojim pravima“, kaže Borzan.

Prijedlog je usvojen sa 533 glasa za i 37 glasova protiv. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo