DOBRO GA JE UPAMTIO / O Boži Petrovu razgovarali smo s njegovim mentorom iz doba dok je još bio specijalizant u Vrapču

Donosimo vam kratki osvrt na današnji dan i skicu za portret budućeg premijera koju nam je nacrtao mentor Bože Petrova iz doba dok je još bio specijalizant u klinici Vrapče

21.12.2015.
22:18
VOYO logo

HDZ neće pristati na vladanje u troje, nego samo u dvoje, a kako je SDP načelno pristao na vladanje u troje, a dobio željenu verziju - u dvoje, Tomislav Karamarko iz pozicije gubitnika uvidio je logički paradoks.

"Dakle, ja moram pristati na sve kako bih dobio fotelju premijera ili zamjenika premijera ili predsjednika Sabora, neću. Ponovili smo MOST-u upravo ono što se događa s SDP-om i njihovom koalicijom da se ponovi i s nama", rekao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nećete ni načelno pristati na trojni pakt? Ne morate - uzvratili su iz MOST-a.

Bez HDZ-a sve je jasno, samo treba još pričekati i predsjednicu, ali ako netko ne voli čekati - to su umirovljenici. Pa je njihov šef već proglasio premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije još stavljeno na papir, to su samo izjave, to su samo razgovori, ali bi tada bilo izvjesno da Petrov bude premijer, a Milanović predsjednik Sabora", poručio je SilvanoHrelja.

Pa je tako izgledno da će Hrvatska do kraja tjedna imati prvog premijera u povijesti koji nije član HDZ-a ili SDP-a, također najmlađeg dosad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođen je 1979. u Metkoviću, gdje je i završio osnovnu školu, u Sinju klasičnu gimnaziju, pa u Mostaru medicinski fakultet, specijalizaciju za psihijatra odradio je u klinici u Vrapču. Pamti ga i njegov tadašnji mentor.

"Odlično se odnosio prema pacijentima. Njegovo znanje je odlično i spcijalistički ispit je položio s odličnim, ali zaista nisam imao pojma da bi mogao otići u politiku", otkriva Vlado Jukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali itekako se snašao, smatra Jukić, pomoglo mu je stručno obrazovanje.

"Psihijatrija nije kirurgija, kirurzi moraju donositi brzo odluke, psihijatri samo moraju donijeti brzo odluku ukoliko je pacijent suicidalan ili opasan za druge, a to nisu baš tako česte situacije. Uvijek je dobro prespavati i promisliti, a Petrov je upravo takav čovjek", kaže Jukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući premijer otac je i tri sina, a zasad na Facebooku ima nešto više od 31 tisuće prijatelja, među kojima sigurno više nije sisački biskup Vlado Košić koji se na njega obrušio uz teške uvrede.

Nije ovo prvi napad na Petrova od kad se prije dvije godine pojavio na političkoj pozornici pobjedom u prvom i drugom krugu protiv dugogodišnjeg metkovskog vlastodršca Stipe Gabrića Jamba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li sada s 15 mandata uspio doći do najmoćnije funkcije izvršne vlasti? Dok se čeka odgovor, prigodno, baš danas je u Vrapču položen kamen temeljac za novi odjel klinike u kojoj je usavršavao svoje znanje.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo