'Nudim ozbiljne promjene, reforme i rjesenja'

8.12.2014.
13:00
VOYO logo

Josipovic program predstavlja pod geslom 'To je pravi put', a temelji se na konceptu ustavnih promjena, odnosno 'stvaranju novoga drustvenog ugovora uoblicenog u novom Ustavu Druge Republike'.

Novim bi se Ustavom, uz ostalo, odredio novi teritorijalni ustroj drzave koji bi se temeljio na regionalizaciji i snaznoj decentralizaciji, unijele bi se promjene u demokratskom ustroju, odnosno u izborno zakonodavstvo te uredenje referenduma, ojacala bi se odgovornost drzavnih duznosnika za obavljanje duznosti, preciznije uredio odnos medu drzavnim tijelima. Utvrdila bi se i obveza zastite okolisa i odrzivog razvoja kao temelja politike razvoja Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustavne promjene nuzne

Josipovic, aktualni hrvatski predsjednik, ustavne promjene drzi nuznima jer bi se njima, tvrdi, omogucio daljnji demokratski razvoj i gospodarske reforme drzave.

Na predstavljanju se se okupili brojni predstavnici politickog, gospodarskog i drustvenog zivota, a medu njima predsjednik Sabora Josip Leko te celnici stranaka koje podupiru Josipovicevu kandidaturu – HNS-a Vesna Pusic, ORaH-a Mirela Holy, Hrvatskih laburista Nansi Tireli, Narodne stranke – Reformista Radimir Cacic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo