Iz kreveta na svetu misu / Novost u turističkoj ponudi - odmor u samostanu: Mir, tišina, skromne sobe i noćenje već od 22 eura

Jedna noć košta od 22 do 70 eura, a skromno se odmarati možete od Vukovara sve do Dubrovnika

12.7.2019.
7:00
VOYO logo

Kako najbolje iskoristiti godišnji odmor to se sad pita svatko od nas. Ako ne možete podnijeti prepune plaže, napuhane  plamence, vrisku djece, gužve i skupi smještaj na lošim lokacijama e onda je možda vrijeme da tijelo i dušu odmorite u - samostanu.

Bili vjernik ili ne, sobu možete rezervirati u samo tri klika. Jedna noć košta od 22 do 70 eura, a skromno se odmarati možete od Vukovara sve do Dubrovnika. Doduše zasad samo u deset hrvatskih samostana, a duhovni mir i odmor možete pronaći na internet platformi Monastays.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godišnji odmor u društvu svećenika nova je turistička ponuda u 300 godina starom samostanu Svetog Petra Apostola u Cerniku.

Pater Tomislav pokazao nam je skromne sobe samostana u Cerniku u kojima sada možete odmarati, za 165 kuna po danu. Takvi praznici mogući su posljednjih desetak dana zahvaljujući prvoj katoličkoj platformi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakako nam nije naglasak na luksuzu nego na smještaju koji daje ono osnovno za spavanje krevet i radni stan. Samostan osim samog smještaja nudi i posebne sadržaje, sveta misa, ispovjed, duhovna obnova, plus sadržaje koji su vezani za klasičnu turističku ponudu", govori za RTL Direkt Zoran Mičuga sa katoličke platforma Monastays.

I to sve na jednom mjestu

Kada posjetitelji izađu iz spavaćih soba kojih ovdje nude osam, sedam dvokrevetnih i jednu jednokrevetnu stižu direktno u baroknu crkvu. Što znači da svetu misu možete čuti i u sobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nove cimere u samostanu i župi su spremni. 

"Ova platforma može puno pomoći da se ostvari dolazak pojedinaca ili grupa, svećenika ovdje ima četiri i dva su stara i nemoćna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti ovdje mogu posjetiti muzej Biblije, čitati u staroj samostanskoj knjižnici, i vidjeti eksponate stare 2000 godina. Mogu i saznati štošta o Jeruzalemu u kojem živi i radi pater Tomislav, naš vodić koji je rodom iz Cernika. 

"Koliko toga se može vidjeti ovdje u samostanu? Ono što je katoligzirano oko 471 jedinica, a ostalo još nije uvedeno koje je došlo lani i ove godine", kaže pater Tomislav Vuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedinstven je doživljaj živjeti u miru samostana, ali i ručati zajedno sa svećenicima. 
To se može ovdje, u Cerniku, ali i u samostanu na Velom Lošinju, 20 metara od mora u Krilu Jasenice ili u samostanu na stijeni u Dubrovniku. Od 150 do 550 kuna košta noć, i zasad platforma Monastays nudi smještaj ukupno u deset samostana.

"Mi smo jedini i prvi katolički start up. Na ideju smo došli na način da smo razvijali prvu globalnu katoličku mrežu i tu smo prepoznali potencijal za smještajem u smaostanim i potrebu vjernika u svijetu", govori Mičuga.

Ovakav način jednostavnog bukiranja ljetovanja i godišnjih odmora u samostanima popularan je u FRancuskoj, Italiji i Španjolskoj. U hrvatskim samostanima svi su dobrodšli, kako oni kažu od sedam do 77 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A mogu doći i oni koji nisu vjernici!

 "Da, zašto ne. Bitno je da poštuju kućni red samostana i to je jedini preduvjet", napominje Niikolina Verbić sa katoličke platforme Monestays.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle nude vam mir i tišinu po niskim cijenama, na mjestima na koja sami sigurno ne biste otišli. 

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo