svađa zbog stepinca / Novo zahlađenje odnosa Zagreba i Beograda: Stier odbio bilateralni susret s Dačićem!

'Napad na kardinala Stepinca, koji smo čuli od Dačića, je bio napad u najgoroj maniri jednog komunističkog aparatčika', kaže hrvatski ministar

11.2.2017.
16:37
VOYO logo

ZAGREB - Ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier oštro je u subotu kritizirao srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivicu Dačića zbog njegove izjave da je kardinal Alojzije Stepinac ratni zločinac te je odbio njegov prijedlog za bilateralni susret.

Image
Reakcija iz Srbije /

Dačić ocijenio 'žalosnim' podizanje spomenika Stepincu, naziva ga ratnim zločincem

Image
Reakcija iz Srbije /

Dačić ocijenio 'žalosnim' podizanje spomenika Stepincu, naziva ga ratnim zločincem

''Napad na kardinala Stepinca, koji smo čuli od Dačića, je bio napad u najgoroj maniri jednog komunističkog aparatčika. Kao što je bio progon kardinala Stepinca s montiranim procesom, propagandom koju je jugoslavenska komunistička vlast tada razvijala", kazao je Stier u izjavi za novinare na margini svečanog obilježavanja 175. obljetnice Matice hrvatske u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Te se laži, nažalost, danas kontinuirano ponavljaju. Meni je žao što ima i Hrvata koji su u tome sudjelovali. Prošle godine je u srpskim medijima i Stipe Mesić ponavljao te laži", dodao je.

"Što se tiče Dačića, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova Pejčinović je jučer pozvala srbijansku veleposlanicu, izložila našu poziciju, iznijela oštar protest i mi smo odbili zahtjev Dačića za bilateralni susret'', kazao je Stier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić nazvao je u četvrtak "žalosnim" podizanje spomenika kardinalu Alojziju Stepincu u Osijeku, nazvavši ga ratnim zločincem te ocijenivši taj čin jasnom porukom Srbima da je zločin protiv njih dozvoljen i nekažnjiv.

"Žalosno je to što se događa u Hrvatskoj, što potvrđuje činjenica da je u povodu podizanja spomenika Stepincu, ratnom zločincu iz vremena fašističke ustaške NDH, najoštrija kritika došla zbog toga što je - uz parking", naveo je Dačić u priopćenju koje je objavilo ministarstvo vanjskih poslova Srbije. u četvrtak u Osijeku uoči 57. obljetnice njegove smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo