CESTE SU SKLISKE I LEDENE / Novo ledeno jutro u cijeloj Hrvatskoj: U nekim dijelovima očekuje se snježni pokrivač, podno Velebita dere olujna bura

Image
Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Do kraja tjedna bit će razmjerno hladno, ali u četvrtak i petak uglavnom neće biti oborina. Bit će dosta sunca, a na kopnu i jutarnje magle. U subotu opet naoblačenje, povremena mjestimična kiša, moguća i susnježica

6.12.2023.
8:31
Slavko Midzor/Pixsell
VOYO logo

U srijedu se očekuju susnježica i snijeg u unutrašnjosti. Ponegdje je moguća poledica. Na Jadranu kiša, samo na jugu obilna. Moguća je i grmljavina. Podno Velebita jaka bura, a na jugu će još puhati lagano jugo.

Do kraja tjedna bit će razmjerno hladno, ali u četvrtak i petak uglavnom neće biti oborina. Bit će dosta sunca, a na kopnu i jutarnje magle. U subotu opet naoblačenje, povremena mjestimična kiša, a početkom dana na kopnu moguća i susnježica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku Hrvatske prevladavat će oblačno, najprije s kišom, zatim sa susnježicom i snijegom. Oborine će biti intenzivnije u noći i ujutro u zapadnim i gorskim predjelima, gdje će vjerojatno nastati i snježni pokrivač. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Temperatura zraka od 0 do 2 Celzija.

Image
SNIJEG I LED OKOVALI RUSIJU /

Moskva ne pamti ovakvo vrijeme, u jednom dijelu zemlje temperature pale na -50°C! Mećava je stvorila kaos...

Image
SNIJEG I LED OKOVALI RUSIJU /

Moskva ne pamti ovakvo vrijeme, u jednom dijelu zemlje temperature pale na -50°C! Mećava je stvorila kaos...

Podno Velebita bura s olujnim udarima

U središnjoj Hrvatskoj podjednako hladno. Oborine će biti češće u noći i ujutro, a južnije većinom kiša i susnježica, prema sjeveru snijeg, gdje bi mogao nastati i tanji snježni pokrivač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Intenzitet oborina već u noći će slabjeti na zapadu zemlje. Pa će u oblačnom gorju oborine biti slabe i lokalne - uglavnom u obliku susnježice i snijega. Na sjevernom Jadranu promjenjiva naoblaka, moguće i malo kiše. Zapuhat će bura, umjerena do jaka, pod Velebitom s olujnim udarima.

Nakon izraženih i obilnih pljuskova ove noći, u srijedu u Dalmaciji slijedi prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Zapuhat će slaba do umjerena bura, na otvorenome moru i jak sjeverozapadni vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jugu Hrvatske ujutro kiša, pa i u obliku lokalno izraženih i obilnih pljuskova. Tijekom prijepodne će kiša postupno prestati, a naoblaka se smanjivati. Umjereno jugo okretat će na buru. Temperatura zraka većinom između 8 i 13 Celzija.

HAK izdao upozorenje

Zbog jakog vjetra na dionicama Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozilo u kvaru je na autocesti A7 između tunela Draga i tunela Sv. Kuzam u smjeru mosta Krk pa se promet vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine 60 km/h.
Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a snijeg mjestimice pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica te HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i na put ne kreću bez zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Prijepodne još dosta oblaka, na Jadranu će ih bura postupno tjerati. Na kopnu susnježica i mokar snijeg

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo