DRAMATIČNO DJETINJSTVO / Novi život malenog Cesarea: U Italiji je već upisan u školu, a splitske službe pratit će kako napreduje s ocem

Image
Foto: Facebook

Avenati je 2016. godine, nakon predaje Nine Kuluz i povratka u Hrvatsku iz BiH, u školu dostavio svu dokumentaciju

21.6.2018.
11:28
Facebook
VOYO logo

Centar za socijalnu skrb iz Splita kontaktirat će Socijalnu službu u Moncalieriju u Italiji gdje je nova adresa Cesarea Avenatija (8), u obiteljskoj kući njegova oca Alessandra, kako bi nadzirali uključenje dječaka u novu sredinu.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> VIDEO Snimljen dramatičan trenutak odvođenja Cesarea: Nina Kuluz trebala bi se priključiti sinu na putu u Italiju?

>>Stručnjakinja za obiteljsko pravo za RTL: 'Cesare ovo nije trebao proživjeti, roditelji su mogli napraviti više'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cesare je već dvije godine upisan u “Institut za opće obrazovanje i povijest” u Moncalieriju koji pod svojim okriljem ima predškolske ustanove te osnovne i srednje škole, piše Slobodna Dalmacija.

Alessandro Avenati je 2016. godine, nakon predaje Nine Kuluz i povratka u Hrvatsku iz BiH, u školu dostavio svu potrebnu dokumentaciju jer je očekivao da će sud provesti pravomoćnu odluku i da će mu se sin vratiti kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako do toga nije došlo, morao je i odlaziti kod ravnateljice pojašnjavati zašto nije doveo sina jer je u Italiji kao i u Hrvatskoj kazneno djelo ako roditelji ne šalju dijete u školu pa obrazovne ustanove reagiraju po službenoj dužnosti.

Od početka je preko škole surađivao sa stručnim službama uključujući i psihologa kako bi osigurao za Cesarea što bezbolniji povratak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo