AKO STE DOSAD PARKIRALI U CENTRU, OD KOLOVOZA ĆETE DOBRO RAZMISLITI: / Bandić diže cijene parkinga u svim zonama i garažama, u prvoj zoni radikalno

Image
Foto: PIXSELL

Od kolovoza će se parkiranje u prvoj zoni naplaćivati dvostruko više nego sada: sa sadašnjih šest kuna, sat parkiranja u prvoj zoni koštat će čak 12 kuna.

13.6.2018.
9:01
PIXSELL
VOYO logo

Iako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ranije obećao da parkiranje u glavnom gradu neće poskupjeti, već će se naplata uvesti u nekim dijelovima grada u kojima je do sada nije bilo, čini se da ipak nije tako.

Jutarnji list piše da cijene parkiranja ipak idu gore nakon dogovora Grada i Zagrebačkog holdinga. Tako će se od kolovoza parkiranje u prvoj zoni naplaćivati dvostruko više nego sada: sa sadašnjih šest kuna, sat parkiranja u prvoj zoni koštat će čak 12 kuna. Sat parkiranja u drugoj zoni stajat će pet, umjesto dosadašnje tri kune, dok će treća zona poskupjeti s 1,5 kuna na dvije. Parkiranje će biti skuplje i u javnim garažama. Građani će u garaži na Tuškancu od kolovoza tako umjesto pet kuna, sat parkiranja plaćati 10 kuna. Garaže na Langovu trgu i u Petrinjskoj ulici stajat će sedam kuna, dok sada sat parkiranja u njima košta četiri kune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj ovog poskupljenja parkinga je, navode u gradu, potaknuti građane da se manje voze automobilima, a više javnim prijevozom kako bi se rasteretio promet, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo